MEB AÖL açık lise sınav tarihleri belli oldu mu? AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. 2022 2023 eğitim öğretim yılı 1. dönem için hazırlık yapan açık öğretim lisesi öğrencileri AÖL sınav tarihini şimdiden araştırmaya başladı. Peki AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak, sınav tarihleri belli oldu mu?


AÖL 1. dönem sınav tarihleri merak konusu oldu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin ardından sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Peki AÖL 1. dönem sınav tarihi ne zaman, sınavlar nasıl olacak?

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı iş takvimine göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları, Aralık ayında gerçekleştirilecek.

Yayınlanan takvimde sınavın tam günü ve saati duyurulmadı. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesi sonrası detaylı takvimin ilan edilmesi bekleniyor.

AÖL OTURUMLARI ONLİNE MI OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvimde, AÖL 1. dönem sınavlarının online olarak internet üzerinden yapılacağı açıklandı.

Açık Lise, online sınavlar AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden düzenlenmektedir. Sınavlarda öğrencilere 20 sorudan oluşan çoktan seçmeli sorular yöneltilirken bu soruların yanıtlanması için 25 dakika sınav süresi verilir.

Sınav değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden gerçekleştirilir.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının Ocak ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.