Anneye 21 milyar TL'lik online hediye

Bu yıl Anneler Günü kapsamında 21 milyar TL'nin üzerinde bir e-ticaret hacmi bekleniyor.

Anneler Günü yaklaşırken, e-ticarette hediye hareketliliği de başladı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Dermeği Başkanı (ETİD) Emre Ekmekçi, geçen yıl Anneler Günü'nün salgının etkisinde geçtiğini, bu yılın ise Ramazan Bayramı'nın bitimine denk geldiğini ve bu sebeple alışverişlerin artmasını beklediklerini söyledi.

ONLINE EĞİLİMİ SÜRÜYOR

Bu yılın Anneler Günü kampanyalar dönemi için online sektör olarak toplam 21 milyar TL'nin üzerinde bir hacim beklediklerini söyleyen Ekmekçi, geçen yıllarda 300 TL olan alışveriş sepet tutarının ise bu yıl 350 TL'ye çıkacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Ekmekçi, "Salgının etkisinin azalmasıyla fiziki alışverişe yönelim gerçekleşse de online alışverişe yönelik ilgi artmaya devam ediyor. Salgın döneminde yoğunlukla gelişen online alışveriş alışkanlığı hâlâ devam ediyor" dedi.

KOZMETİK, GİYİM, EV ALETLERİ

Ekmekçi, Anneler Günü alışverişlerinin diğer özel günlerde olduğu gibi 1-2 hafta öncesinden başladığını belirterek, "Hediye kategorilerine baktığımızda küçük ev aletleri, cep telefonu ve tablet gibi teknoloji ürünleri, kozmetik, giyim, ayakkabı, çanta ve mücevherat ürünleri öne çıkıyor. Online çiçek siparişlerinde de yoğun talep bekliyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

ORTALAMA SEPET 520 TL

GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin ise "Platformumuz üzerinden yapılan alışverişlerde bu dönemde bir hareketlenme yaşandığını görüyoruz. 24 Nisan tarihi itibarıyla başlayan alışverişlerin ortalama sepet tutarı 520 TL oldu" dedi.

YALOVA'DA ÇİÇEK YOĞUNLUĞU

Türkiye'nin kesme çiçek üretim merkezlerinden Yalova'da da yarın kutlanacak Anneler Günü öncesi yoğunluk yaşanıyor. Merkez ve ilçelerde yaklaşık 3 bin 800 dekar alanda süs bitkisi yetiştiriciliği yapan üreticiler bugünlerde neredeyse yılın en yoğun dönemlerini yaşıyorlar.

TÜRK TELEKOM'DAN ANNELERE 2 ÖZEL TEKLİF

Türk Telekom, Anneler Günü'ne özel cihaz kampanyasını hayata geçiriyor. Kampanya dahilinde evde internet ve mobil müşterilerine sunduğu iki özel teklifle sevdiklerine hediye alma imkanı tanıyan Türk Telekom, Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 ve Xiaomi Mi Smart Air Fryer 12 ay taksitle; Huawei Watch GT3 42mm metal ve Inteya Hiwatch akıllı saatler ise 2 taksiti Türk Telekom'dan olmak üzere toplam 12 ay taksitle satışa sunuluyor.

YURTİÇİ KARGO'DA % 25 ANNELER GÜNÜ İNDİRİMİ

Yurtiçi Kargo, Anneler Günü'ne özel indirim kampanyası düzenledi. 5-15 Mayıs arasında geçerli olacak kampanya kapsamında, tüm bireysel gönderilerde; standart taşıma, adres alım ve adrese teslim hizmet bedelleri üzerinden 25 indirim sağlanacak. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin "Anneler Günü Kampanyası"ndan yararlanmak istediklerini söylemeleri yeterli olacak. Kampanyayla ilgili bilgiye www.yurticikargo.com adresinden ulaşmak mümkün.