Ankara İmsak vakti 2022 ve Ankara iftar vakti 2022 saatleri. İlk sahur saat kaçta?

Ankara imsakiyesi 2022 Diyanet tarafından yayınlandı. Ramazanın başlamasına sayılı günler kala Ankara imsak ve iftar vakti saatini merak eden müslümanlar sahura kaçta kalkacaklarını merak ediyor. Ayların en hayırlısı ve bereketlisi Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü itibarıyla başlayacak. İlk sahur günü imsak saat 4:59, ilk iftar saati ise 19:20 olarak açıklandı.

Ramazanın başlamasına kısa bir süre kara 2022 Ankara imsak vakti sahura kalkmak isteyen kişileri yakından ilgilendiriyor. Diyanet Ankara imsakiyesi 2022 yayınlandı! 11 ayın sultanı Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü itibarıyla başlıyor. 30 gün boyunca oruç tutacak, hem bedenen hem de ruhen yenilenecek Müslümanlar için Ramazan ayı büyük öneme sahiptir. İşte Ankara için ilk iftar ve sahur vakitleri...

ANKARA İMSAK VAKTİ 2022

2 Nisan Cumartesi günü başlayan Ramazan ayı için Ankara imsak vakti Diyanet tarafından açıklandı. Buna göre Ankara'da ilk imsak vakti saat 04:59 olarak açıklandı.

ANKARA İFTAR VAKTİ 2022

Ankara için ilk iftar vakti 2 Nisan Cumartesi günü saat 19:20 olarak açıklandı.

ANKARA İMSAKİYESİ 2022 İÇİN TIKLAYIN

RAMAZAN NEDİR?

Ramazan İslam dini ve İslam dinine inan milyonlarca Müslümanlar için çok önemli bir aydır. Ramazan ayı denildiğinde pek çok kişi Miladi takvimdeki ayları düşünmektedir. Bu nedenle de Ramazan ayının hangi aya karşılık geldiği merak edilmektedir. Ramazan, Hicri takvimde yer alan yılın 9. ayıdır. Ramazan hicri takvimin yani ay takviminin 9. ayı ve üç aylar diye tabir edilen dönemin sonuncusudur. Aynı zamanda Ramazan ayı oruç ayı olarak da bilinmektedir. Günümüzde ise "Mübarek Ramazan" ve "11 ayın sultanı" şeklinde halk arasında kullanılmaktadır.

ORUÇ VE NEFİS TERBİYESİ

İnsanların yaratılış gayesi olan ibadet görevi; ya namaz, oruç, zekat ve hac gibi belirli bir zamanda, belirli bir mekanda ve belirli kurallara uyularak yapılır ya da her hangi bir zaman, mekan ve şekille kayıtlı olmaksızın yerine getirilir.

Allah'ı zikretmek, ana babaya iyilik etmek, şahitliği, tartı ve ölçüyü dosdoğru yapmak gibi emirlere; alkollü içkiler içmek, uyuşturucular kullanmak, kumar oynamak, hırsızlık yapmak ve cana kıymak gibi yasaklara uyularak yerine getirilir.

Orucun kötülük ve haramlardan korunmak için farz kılındığının bildirilmesi ibadetin insanın kişisel ve sosyal hayatındaki yerini ve etkisini bildirmeye yöneliktir.

Nitekim yüce Allah günde beş vakit kılınan namazın insanı hayasızlık ve haramlardan alıkoyduğunu bildirmektedir.40 Aynı şekilde orucun da insanı haram ve kötülüklerden alıkoyması gerekir. Peygamberimiz (a.s.); "Oruç kalkandır. Biriniz oruçlu iken çirkin, kötü ve kaba söz söylemesin, bağırıp çağırmasın, kavga etmesi. Birisi kendisine söver ya da çatarsa ona 'ben oruçluyum' desin" buyurmuştur.

Orucun şehvetini kıran bir özelliği vardır. Hadis-i şerif, orucun gayesinin insanın edep ve ahlakını güzelleştirmek olduğunu açıkça ifade etmektedir. Eğer oruç, insanı kötü söz, eylem ve davranışlardan uzaklaştırmıyor, edep ve ahlakını güzelleştirmiyorsa amacına ulaşamamış demektir, böyle bir oruçtan istenilen sevap da elde edilemez.