Alpagu Han kimdir, tarihte var mıdır? Destan'ın Alpagu Han'ı Selim Bayraktar kimdir?

Heyecanla beklenen dizi Destan başladı. Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ'a ait; yönetmenliğini Emir Khalilzadeh'in yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem'in kaleme aldığı 'Destan'ın başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar üstleniyor. Peki, Alpagu Han kimdir, tarihte var mıdır? Destan'ın Alpagu Han'ı Selim Bayraktar kimdir?

ATV ekranlarında bu akşam başlayan Destan dizisinin merak edilen karakterleri arasında "Alpagu Han" yer alıyor. İzleyiciler Alpagu Han ile ilgili aramlarını hızlandırdı. Peki, Alpagu Han kimdir, tarihte var mıdır? Destan'ın Alpagu Han'ı Selim Bayraktar kimdir?

ALPAGU HAN KİMDİR?

Destan'da 8'inci yüzyıl Orta Asya yaşamı anlatılıyor. Gök Hanlığı'nın kutunu göklerden almış Ulu Kağanı, Batuga'nın babasıdır.

Alpagu Han, gözüpek, cesur, acımasız bir kudret sahibidir.

SELİM BAYRAKTAR KİMDİR?

Selim Bayraktar, 17 Haziran 1975'te Kerkük'te dünyaya geldi. Türk baba ile Kerküklü annenin çocuğu olarak doğan oyuncu, ilkokulu Kerkük'te bitirdi. Selim Bayraktar 1987 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldi.

Destan Temur Tegin kimdir? Destan'ın Temur'u Burak Tozkoparan kaç yaşında?

Önce Eskişehir ardından ise Antalya'ya yerleşmiş ve lise eğitimini burada almıştır. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olduktan sonra bir süre Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 2007 yılında ise Antalya Devlet Tiyatrosu'na geçerek çalışmalarına orada devam etti. Tiyatroda Othello, Sırça Kümes ve Bay Kolpert gibi oyunlarda oynadı. Televizyonda ise ilk kez 2006 yılında, Köprü isimli dizide canlandırdığı Erdal karakteri ile gözüktü. Ardından 2009'da Bir Bulut Olsam dizisinde Mahmut Paşa karakterini canlandırdı. 2011 yılında yayınlanmaya başlayan tarihî televizyon dizisi Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Sümbül Ağa karakteri ile ünlendi.

Daha sonra Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, Kırmızı ve Aşk Sana Benzer sinema filmlerinde oynadı. Oyuncu, yine Star TV'de yayınlanan Gecenin Kraliçesi dizisinde Hakan, Ufak Tefek Cinayetler dizisinde ise Edip karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği internet dizisi olan Görünen Adam'da Eşref Şerif rolünde oynamıştır.

Dizi projelerinin yanı sıra Selim Bayraktar, Mu Tunç'un yazıp yönettiği Arada adlı sinema filminde Resul rolünde yer almıştır.

Kağan ne demek? Gök kağan ne demek?

Destan dizisi Batuga kimdir? Edip Tepeli kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim?