Aliyev'den Batı'ya Bayraktar sitemi: Bizde ‘şeytan' Ukrayna'da ‘melek'

''Bizde ölüm silahı, Ukrayna'da melek'' Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Avrupa ülkelerinin Bayraktar TB2'lere karşı iki yüzlü tutumuna tepki gösterdi: “Biz topraklarımızı işgalden kurtarmak için kullandık. Yaptığınız çifte standart.”

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde yerli ve milli SİHA'lar Bayraktar TB2'ler direnişin sembolü oldu. Uğruna şarkılar söylenip şiirler yazılan Türk SİHA'ları dünya genelinde de geniş ilgi çekti. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Joe Biden'a gönderdiği mektupta, Ukrayna'ya Bayraktar TB2 ve benzeri gelişmiş SİHA'ların temin edilmesi gerektiğini belirtti ve "TB2'ler, Rus tedarik hatlarını sekteye uğratılmasına ve kuşatma taktiklerini bozmasına imkan verecektir" ifadelerine yer verdi.

İKİ YÜZLÜLÜĞE TEPKİ

Türk yapımı SİHA'larından dünya genelinde övgüyle söz edilirken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa ülkelerinin Bayraktar TB2'lere karşı iki yüzlü tutumuna tepki gösterdi. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta olduğu gibi İkinci Karabağ Savaşı'nda da önemli rol oynayan Türk SİHA'larına dikkat çeken İlham Aliyev, "Biz topraklarımızı işgalden kurtarırken kullandığımızda ölüm silahı diyorlardı, Ukrayna kullanınca melek demeye başladılar, bu çifte standarttır" sözlerini kaydetti.