Albız ne demek, neye ve kime denir? Albız nedir, ne anlama geliyor?

Albız kelimesi Destan dizisi ile birlikte gündeme geldi. Televizyon ekranlarında ilk bölümü ile yayına giren Destan dizisinde dile getirilen albız kelimesinin anlamı araştırılıyor. İnternet aramalarında ''Albız nedir, ne anlama geliyor? Albız ne demek, neye ve kime denir?'' sorularına yanıt aranıyor.

Albız kelimesinin anlamı merak konusu oldu. Destan dizisi ile dikkat çeken albız sözcüğü Türkçede yerleşik bulunan kelimeler içerisinde gelir. Günlük yaşamda çok kullanılan bir sözcük olmasa bile tarihi dizilerde dile getirilen Albız nedir, ne anlama geliyor, neye ve kime denir?

Türkçede yabancı dillerden gelen birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimeleri arasında özellikle albız sözcüğü son dönemlerde merak ediliyor.

ALBIZ NE DEMEK?

Albıs - Türk ve Altay halk inancında ve kültüründe Cadı anlamına gelir. Albız, Albas, Alpas ve Moğolcada Almas, Anadoluda "Alkarısı" olarak da bilinir. Albastı'ya neden olan kızıl renkli kötü varlık.

Türkçe üzerinden albız kelimesinin anlamını bakıldığı vakit, 'Şeytan' anlamı çıkmaktadır. Öne çıkan bu tek anlamı ile beraber amaca uygun olarak tek başına ya da cümle içerisinde kullanmak mümkün. Aynı zamanda herhangi bir kaynakta karşılaşıldığı vakit bu anlam üzerinden cümle anlaşılabilir.

ALBIS TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

Aynı şekilde Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman, bu kelime, 'Şeytan' biçiminde ifade edilmektedir. Taşımış olduğu bu anlam ile beraber özellikle farklı eserlerde ve kaynaklarda öne çıkmaktadır. Günlük yaşamın içerisinde Türkçede güncel bir kelime olmadığını da ifade etmek mümkündür.