AKM'de görkemli açılış! Opera ve dijital sanat aynı sahnede

Türk Telekom, AKM'de dijital dönüşüm ve teknoloji deneyimini kültür sanat alanına da taşıdı. Türk Telekom Opera Salonu'nda düzenlenen gala gecesi, özel bir konsere ev sahipliği yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) içerisinde yer alan Türk Telekom Opera Salonu için düzenlenen gala, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gecede İstanbul Senfoni Orkestrası'nın Türk Telekom Özel Performansı'nda sanatseverler, 12 parçadan oluşan repertuvarı dinledi. Şef Hasan Tura'nın yönettiği orkestraya, Dilek Türkan, Cengiz Özkan, Görkem Ezgi Yıldırım ve Mazhar Alanson da eşlik etti. Türkiye'de ilk defa bir senfoni orkestrası performansının dijital sanatla harmanlandığı gecede 70 kişilik orkestra, 40 kişilik koro ve 4 solist tarafından canlı seslendirilen eserlere salonun tamamını çevreleyen yenilikçi sahne ve ışık tasarımıyla oluşturulan gösteri eşlik etti.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Türkiye'nin kültür ve sanat belleğinde iz bırakan, yenilenerek geniş ve kapsamlı bir kültür kompleksine dönüşen, bir 'şehir mıknatısı' gibi günün her saatinde yaşayan AKM'nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.