Akaryakıt zammına EPDK ayarı

''Akaryakıt fiyatları yakın takibimizde'' Başkan Erdoğan'ın “Takip ediyoruz” sözlerinin ardından EPGİS akaryakıtta yeni zam oranlarını açıkladı, sonra ‘iptal edildi' dedi. EPDK “Zam zaten yoktu” açıklaması yaptı.

Başkan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi:

MÜPTEZELLİK: "Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi halihazırda yaşadığı sıkıntıları da kısa sürede geride bırakacaktır. Ama emin olun, bunların (muhalefetin) yerli ve milli duruş sergilemek, bütün bunlar yerine, ısrarla peşinden gittikleri müptezellik baki kalacaktır."

ENFLASYON: "Hiç şüphesiz kurdaki yükselişten, enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı artışların ülkemize yansımalarından kaynaklanan bir hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız. 'Elle gelen düğün bayram.' demiyoruz ama bu hakikat dikkate alınmadan yapılan her değerlendirmenin de hatalı olduğunu söylüyoruz. Akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyoruz."

EPGİS ÖNCE 'ZAM' SONRA 'İPTAL' DEDİ EPDK TEPKİ GÖSTERDİ

Başkan Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'ndaki "Petrol fiyatlarındaki hızlı yükselişin akaryakıt tarifelerinde yol açtığı artışları yakından takip ediyoruz" sözlerinin ardından dün ilginç bir gelişme yaşandı. EPGİS dün önce akaryakıta yapılacak yeni zam oranlarını açıkladı, sonra 'iptal edildi' dedi. EPDK ise "EPGİS'in 'zam' dediği zaman zam zaten yoktu" açıklaması yaptı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, dün akşam katıldığı CNN Türk'te "Dünyanın her tarafında bunun maliyeti aynı. Ukrayna savaşından kaynaklı akaryakıt ürünlerinde de ciddi anlamda fiyat artışı oldu. Neticede Rusya dünyanın tedarikçisi. Oralardaki navlunlar, gemi nakliyeleri süreci etkiliyor. Maalesef birtakım sorumsuz basın organlarımız, EPDK resimlerini gösterip, sanki zammı hükümet yapmış gibi gösteriyorlar" dedi.