AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: İslam dünyası Türkiye öncülüğünde büyüyecek

Merhum şairi memleketi Diyarbakır'da anan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Sezai Karakoç İslam medeniyeti davasının, Türkiye'de ve bütün dünyada güçlü bir şekilde yerleşmesine vesile olmuştur” dedi.

Dicle Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu"nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karakoç'un Türkiye'nin yakın tarihine hem fikri hem şiirleri hem siyasi çizgisi hem kişiliğiyle abidevi bir şahsiyet olarak damga vurduğunu belirtti. Sempozyumda, Karakoç'un iki gün boyunca konuşulacağını, ancak Karakoç ile ilgili konuşulanların yine de eksik kalacağını düşündüğünü ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Bu, onun hem abidevi bir şahsiyet olması hem de hangi alanda ne iş yaptıysa en iyi şekilde yapmış olmasından kaynaklanıyor. Türkiye'nin son 2 asırlık fikri mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından birisidir. Sezai Karakoç diriliş cephesinin amansız yılmaz bir savaşçısı, önemli bir işçisidir. Dizeleriyle bize gerçekten mağlup olmadığımızı, küllerimizden doğabileceğimizi öğreten kendisi, bu dünyada olmasa da hatırası bu dünyadadır. Allah onun gölgesini bu milletin üstünde ebedi kılsın."

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a hediye takdim etti.

KÖKLERİMİZ DİMDİK AYAKTA

"Sezai Karakoç aslında İslam medeniyeti davasının, Türkiye'de ve bütün dünyada güçlü bir şekilde yerleşmesine vesile olmuştur. Sezai Karakoç'un zihin ve bilgi dünyasında ve onun ufkunda Batı medeniyeti toptan reddedilmiş, kenara bırakılmış bir şey değildir. Karakoç'un gözünde Batı medeniyeti eskide ve geride kalmış, başarısız olmuş ve artık yavaş yavaş vakti dolmuş bir medeniyettir. Vakti gelmiş, söz sırası gelmiş olan ise İslam medeniyetidir, İslam coğrafyasıdır. Karakoç'un ve büyük düşünce fikrinin önünü açan öncülerin istikametinin kaybolmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu alanı çoğaltacağız. Büyüyeceğiz, büyüteceğiz. Diriliş Nesli'nin öncülüğünde Türkiye, Türkiye öncülüğünde hem İslam dünyası hem yakın coğrafyamız çok daha huzurlu, güçlü ve büyük bir medeniyet havzası haline gelecek."