AA-DHA-İHA
İstanbul Kartal'daki 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde dün korkunç bir cinayet işlendi. Hemşire Ömür Erez (33), kendisini uzun süredir rahatsız eden Rahmi Uygun'la (39) sağlık merkezinin önünde bir süre konuştuktan sonra içeri girdi. Tartıştığı kadının arkasından giden Uygun, Ömür Hemşire'ye silahla 5 el ateş etti. Saldırgan kaçarken, başından vurulan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
KAFEDE OTURURKEN YAKALANDI
Hemşireyi sosyal medya hesabından takip ettiği ve takıntılı olduğu saptanan katil zanlıyla arkadaşı Musa T., Bağcılar'daki bir kafede yakalandı. İkilinin Konya'dan araç kiralayıp olay yerine birlikte geldikleri belirlendi. 2 yıl önce internette tanıştığı Ömür Erez'le geçen yıl ayrıldıklarını öne süren zanlı ifadesinde, genç kadına 200 bin TL borç verdiğini, bu sebeple tartıştıklarını iddia etti.
GÖZÜNÜ BİLE KIRPMADAN BAŞINDAN VURDU
Cinayet anı güvenlik kamerasına yansıdı. Genç kadını başından vuran cani koşarak kaçtı.
SON SÖZÜ: BELALIM GELDİ
Görgü tanığı Mevlüt Koç, Ömür Hemşire'nin kendisine "Konya'dan belalım geldi" dediğini öne sürdü. Koç, şöyle devam etti: "Ben de 'Polisi ara gelsin alsınlar' dedim. Olay büyümesin derken saldırgan içeri girip ateş etti. Kızı durmadan telefonla rahatsız edip tehdit ediyordu. Derdi kızla evlenmekti ama Ömür istemiyordu."
20 SUÇ KAYDI VAR
Katil zanlısı Rahmi Uygun'un kasten yaralama, tehdit, evrakta sahtecilik gibi 20 ayrı suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi.
CEZASINI ÇEKECEK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Ömür Hemşire'nin hunharca öldürülmesini kınayarak, "Katil zanlısı insan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek" dedi.