Afganistan için seferber oldular! Yardım bayrağını babasından devraldı

Sovyet işgali sırasında Afganlar için Kızılay görevlisi olarak yardım dağıtan Mustafa Karakaya'nın oğlu Adem Karakaya bugün Afganistan'da Kızılay adına görev yapıyor.

Türk Kızılay'da 20 yıl çalışan ve Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgalinde 1982'de Türkiye'ye gelen Afgan göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alan Mustafa Karakaya (62), Afganistan'a yardım bayrağını 40 yıl sonra oğlu Adem Karakaya'ya (45) devretti. Mustafa Karakaya 20 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu anlatarak, "Oğlum küçükken benimle işe gelirdi. Sonra o da çalışmaya başladı. 1982 yılında Türkiye olarak Afganistanlı göçmenlere kucak açtık. O dönem o yardım ekibindeydim. Savaştan kaçmışlardı" dedi.

Adem Karakaya, "Afganistan'da devam eden yardım çalışmaları kapsamında geçen haftalarda bir köyde gıda dağıtımı yaptık. Kurumumuz bu faaliyetlerimizi sosyal medya hesabında yayımladı. Paylaşılan fotoğrafın altında babam Mustafa Karakaya'nın Afganlı kardeşlerimize yardım yaparken fotoğrafını gördüm. Yaklaşık 40 yıl sonra Afganistanlı kardeşlerimize babamla birlikte yardım ederken fotoğraf karesinde bir araya gelmek ilginç bir tesadüf oldu ve beni çok duygulandırdı" diye konuştu.