Resmi Gazete CTE Açık cezaevi izinleri ne kadar süre uzatıldı? Açık cezaevi kovid izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitecek?

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin sürelerine ilişkin merak edilen açıklama geldi. Açık ceza infaz kurumlarında bulunan aynı zamanda açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan mahkumlar ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüler hakkındaki koronavirüs izin süresi tekrar uzatılma kararı alındı. Peki Açık cezaevi izinleri ne kadar süre uzatıldı, ne zaman bitecek?

Koranavirüs nedeniyle açık cezaevlerinden izinli çıkan mahkumların izin süresine ilişkin yeni gelişmeler yakından takip ediliyordu. Salgın başlangıcında yoğunluğu azaltmak için açık cezaevlerindeki hükümlüler için izin süresi tekrar uzatıldı. Peki CTE Açık cezaevi izinleri ne kadar süre uzatıldı? Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin, 31 Ocak'tan itibaren 2 ay daha uzatıldığı duyuruldu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün önerisi üzerine açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin sürelerinde düzenlemeye gidildi.

Açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki Kovid-19 izin sürelerinin, 31 Ocak'tan itibaren 2 ay uzatıldı denildi.