ABD'liler teröristlerle tatbikatta!

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya silahlı eğitimlerini sürdüren ABD ordusu, Deyrizor'un kuzeybatı kırsalında yer alan Ebu Haşeb Çölü'nde bulunan sanayi bölgesi ve çevresinde teröristlerle ortak silahlı tatbikat başlattı.

Ortak tatbikat, savaş uçağı ve helikopterlerin yanı sıra birkaç tank ve zırhlı araçların katılımıyla yapılıyor. DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinden bazı askerlerin de katıldığı tatbikatta, teröristlere havan topu, topçu atışları ve güdümlü anti-tank füzelerinin kullanımı hakkında da eğitim veriliyor.

TANKSAVAR EĞİTİMİ VERDİLER

Haseke'deki bazı ABD üslerinin yanı sıra Abdülaziz Dağı ve Spor Kompleksi bölgesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası eğitim alanına dönüştü. İşte o eğitimler:

* ABD'liler tarafından silah ve tanksavar kullanımı, İHA'ların belirlediği mevkileri karadan ele geçirme, havan topu saldırısı, topçu atışı ve üslere saldırıları engelleme eğitimi verildi.

* Haseke'de ABD helikopterleri için pist görevi gören spor kompleksinde de YPG/PKK'lı teröristlere uygulamalı havadan indirme eğitimleri veriliyor.

* Fransız askerleri tarafından da topçu atışı öğretiliyor.