ABD'den teröristlere tatbikatlı ‘zırhlı' eğitim

PKK/YPG'ye ağır silah, zırhlı araç ve lojistik sağlayan ABD dün de Deyrizor'da teröristlere zırhlı araç eğitimi verdi.

ABD'nin PKK/YPG'nin işgali altındaki bölgelere ağır silah, zırhlı araç ve lojistik desteğin yanında eğitim de veriyor. TRT Haber'in ulaştığı görüntülere göre araçlar teröristlere DEAŞ ile mücadele bahanesiyle gönderildi. Deyrizor kırsalında 2 gün süren tatbikatta ise terör örgütü üyelerine tahsis edilen araçlar için sürüş eğitimi verildi. 2021'in son günlerinde Deyrizor'un batı kırsalında yer alan Ebu Haşeb Çölü'nde ABD askerleri PKK/YPG'li teröristlerle ortak askeri tatbikat gerçekleştirdi. 3 tank ve zırhlı araçlarla yapılan tatbikatta teröristlere güdümlü füze kullanımı ile ilgili eğitim verildi. ABD'ye ait Özel Kuvvetler, 1 Aralık 2021'de de Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'de yüzlerce teröriste daha silahlı eğitim vermişti.

Haseke'deki bazı ABD üslerinin yanı sıra Abdülaziz Dağı ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası teröristler için eğitim alanına dönüştü. Daha önceki eğitimlerde, silahların kullanımı ve İHA'ların belirlediği mevkileri karadan ele geçirmeye yönelik çalışmalar yapıldı.

3 PKK/YPG'Lİ TERÖRİSTE İMHA

ABD teröristleri eğitirken, Türkiye'nin kararlı mücadelesi yurt içinde ve sınır ötesinde kararlılıkla sürüyor. Bu kapsamda dün de Fırat Kalkanı bölgesine operasyon düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığındaki 3 PKK/YPG'li terörist, ateş destek vasıtalarımız ile etkisiz hale getirildi" denildi.