ABD polisinden ''acil kodlu'' uyarı: Joker'in arabası Gotham City'de görüldü

ABD'nin Missouri eyaletindeki polis teşkilatı test mesajını yanlışlıkla bütün eyalet sakinlerine gönderdi. Test mesajında DC Comics karakterlerinden olan Joker'e ait aracın, kurgusal şehir Gotham City'de görüldüğüne dair ifade yer aldı.

Sputnik

ABD'nin Missouri eyaleti sakinlerine, DC Comics evreninin kötü karakterlerinden ve Batman'in düşmanı Joker'in, yine bu evrene ait meşhur 'Gotham City'de dolaştığına dair bir bildirim yapıldı.

Sputnik'te yer verilen habere göre, Missouri Eyaleti Otoyol Devriyesi (MSHP) dün yanlışlıkla yolladığı acil durum bildiriminde Joker'in mor- yeşil aracının Gotham City'de görüldüğüne dair eyalet sakinlerini 'uyardı.' Ardından durumu açıklığa kavuşturmak isteyen MSHP kendi içlerinde yaptıkları bir denemenin yanlışlıkla herkese gönderildiğini açıkladı.

Ülkede daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı. Geçen yıl Teksas Kamu Güvenliği Departmanı korku filmi karakteri katil bebek Chucky'nin elinde kocaman bir bıçakla oğlu Glen'i rehin almış olduğuna dair acil durumu bildirimi geçmişti.

2018'de de Hawaii eyaletinde yaşayanlar balistik füzenin üzerlerine doğru geldiği ve saklanmaları gerektiğine dair yanlış bir bildirim almıştı.