Emekli, memur, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı baştan aşağı değişiyor! 84 milyon için yeni hesaplamalar!

Haziran ayı geldi çattı. Milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam tutarına odaklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz haftalarda maaş zamlarıyla ilgili önemli bir açıklama yapmış ve hükümetin, çalışanları ve emeklileri enflasyondan koruyacak çalışmalarının olduğunu net bir şekilde ifade etmişti. Bilindiği üzere emekli, memur, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı 6 aylık enflasyona göre zamlanıyor.

84 milyon için yeni hesaplamalar yapılıyor. Emekli, memur, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı baştan aşağı zamlanacak. Ülkemizde 13 milyon 650 bin emekli, 4 milyon 877 bin memur ve asgari ücretli 7 milyon kişi bulunuyor. Öte yandan yüz binlerce kişi engelli, 65 yaş ve evde bakım maaşı alıyor. Haziran ayının gelmesiyle birlikte Temmuz ayı için heyecanlı bekleyiş başladı. Milyonlar maaş zamları konusunda yapılacak açıklamaya kilitlendi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emeklilerin 4 aylık enflasyon artış oranı yüzde 31,71 oldu. Kesin oran 4 Temmuz'da belli olacak.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu ay emekli ve memur maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Başkan Erdoğan'ın, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" ifadelerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı.

Hükümet olarak çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirten Bilgin, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini kaydetti.

4 AYLIK ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Merkez Bankası'nın yaptığı ankete göre 6 aylık enflasyonun yüzde 34'ü geçeceği hesaplanmıştı.

TÜİK, Aralık ayında 686,95 olan TÜFE endeksinin Nisan ayı ile birlikte 904,79'a çıktığını açıkladı. Bu durumda 4 aylık enflasyon oranını yüzde 31,71 olarak kayıtlara geçti.

YILDA 2 KEZ BELİRLENİYOR

Türkiye milyonlar SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memur maaşları 6 aylık dilimler halinde yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon endeksli yapılan emekli ve memur zammı sayesinde, hiç kimseye enflasyonun altında maaş zammı verilmiyor.

5 formülle çözüme kavuşturulacak! EYT'lilere en az 720 gün kazandıracak düzenleme geliyor!

3 yıllığına 2.950 TL ödenecek! Tek koşulu var! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı da aranmıyor!