8 milyar liralık ‘Topkapı 29'a yatırımcılardan 4 katı talep

Topkapı'da E-5 karayolu üzerinde Akzirve tarafından 8 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Topkapı 29 projesi tanıtıldı.

Akzirve İcra Kurulu Başkanı Cihat Kılıç, projenin şehrin birçok noktasına 10 dakika uzaklıkta olduğunu belirterek, projenin kendine özgü mimarisi ve konseptiyle İstanbul'un ve bölgenin yeni sembolü olacağını dile getirdi. Kılıç, Topkapı 29'un ünlü İngiliz mimarlık grubu Chapman Taylor tarafından tasarlandığını bildirdi. Kılıç, projenin çok amaçlı bir cazibe merkezi olacağını kaydederek, dev parklarından tavan yüksekliğine, otel yatırımından sağlık ve yaşam merkezine kadar çok farklı yatırımların bir arada olacağını anlattı.

METREKARESİ 56 BİN TL

Kılıç, projede büyüklükleri 1+1'den 5+1'e kadar farklı tipte 1441 adet dairenin olduğunu belirterek, metrekare fiyatlarının 56 bin liradan başladığını kaydetti. Kılıç, şu bilgileri verdi: "Projemiz yoğun ilgi görüyor. Ön tanıtım döneminde yerli ve yabancı yatırımcılardan daire sayısının 4 katı talep geldi. Bu ilginin tanıtımla birlikte artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Lansman dönemi için özel kampanya da başlatıyoruz. Yüzde 50 peşin ödemelerde kalan yüzde 50 için vade farksız 24 ay ödeme planı yapıyoruz. 60 ay içinse yüzde 0.99 oranlı kredi imkanı sağlıyoruz."

YABANCILARIN PAYI YÜZDE 10

Akzirve İcra Kurulu Üyesi Kılıç, kaba inşaatta ilerleme oranının yüzde 35 olduğunu belirterek, teslimlerin 29 Ekim 2023'te başlayacağını bildirdi. Kılıç, şu ana kadar dairelerin yüzde 10'unun satışı için sözleşme imzalandığı kaydederek, yabancı payının yüzde 10 olduğunu da sözlerine ekledi.