71'lik forvet

53 yıllık profesyonel futbolcu Şerif Kunt, şimdiye kadar hiç sakatlık yaşamadı. 71 yaşındaki Kunt'un hedefi ‘Dünyanın en yaşlı futbolcusu' olarak rekorlar kitabına girmek.

Trabzon'un Aralıkspor takımında, 1967-68 sezonunda ilk kez futbol yaşantısına başlayan ve 53 yıldır futbol hayatını sürdüren Şerif Kunt, 2017-18 sezonunda Osmaniye 2 Amatör Küme ekibi Karaçay Gençlik Spor Kulübü'ne, bu sezon da Harb-İş Spor Kulübü'ne transfer oldu. Karantina döneminde de antrenmanlarını sürdürdü.

REKOR 73 YAŞINDAKİ KALECİDE

İlerleyen yıllarda 'en yaşlı futbolcu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediğini söyleyen Kunt, “Önümüzdeki yıllarda müracaat yaparak kırılması zor bir rekora imza atmak istiyorum” dedi. Irak asıllı İsrailli 73 yaşındaki kaleci Isaak Hayik, geçen yıl 'profesyonel maçta forma giyen en yaşlı futbolcu' unvanının sahibi olmuştu.

Koronavirüs salgınında bireysel antrenmanlarını sürdürüp, yeni sezon öncesi transfer tekliflerini de değerlendirmeye alan Kunt, "Hedefim için devamlı sporun içerisinde kalmam şart" dedi.