6'lı masa tweet krizini aşamıyor

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının özelliklerine ilişkin attığı tweetin krizi aşılamadı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın 6'lı masadaki DEVA ve Gelecek Partisi'ni hedef alan tweetinin ardından başlayan kriz sürüyor. Dün Kılıçdaroğlu ile Karamollaoğlu'nu ziyaret eden Gültekin Uysal'ın Davutoğlu ve Babacan'a gitmemesi dikkat çekti.

DOLAYLI MESAJ: Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da "Gültekin Bey'in attığı tweet üzerinden bazı rahatsızlıkların ortaya çıktığı bilgisi bize de geldi ama 'yanlış anlaşıldım' dedi. Kastettiği daha farklı" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, bu mesajıyla krizi çözemeyince ikinci aşamaya geçti.

GECE YARISI TELEFON: Kılıçdaroğlu, gece yarısı Davutoğlu'nu aradı. Ancak Davutoğlu'nun "Biz bir uzlaşma iklimi oluştururken, hoş olmadı" diyerek Uysal'ın düzeltmesini yeterli bulmadığını ifade ettiği öğrenildi. Telefon görüşmesini CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da doğruladı.

İKİSİYLE GÖRÜŞTÜ: Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, dün önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ardından SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. Uysal, "Cumhurbaşkanı adayı tarifinin, diğer partiler arasında rahatsızlık yarattığı" yönündeki sorulara "Toplumumuzun ve milletimizin yüklediği sorumluluk ve beklenti her şeyin önünde. Hepimiz de bunun bilincindeyiz. Bundan ötesi lafügüzaftır" karşılığını verdi.

ONLARA GİTMEDİ: Kılıçdaroğlu "Diğer genel parti başkanlarını da ziyaret edecek" demesine rağmen, Uysal'ın, dün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etmemesi dikkat çekti.

Uysal, ittifakın cumhurbaşkanı adayının özelliklerini sıralarken "20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" açıklaması yapmıştı.

GİZLİ ORTAKLA PENÇE-KİLİT GERİLİMİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pençe-Kilit Operasyonu için "Dualarımız, kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin'' açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması, 6'lı masanın gizli ortağı HDP'yi rahatsız etti. HDP Milletvekili Ebru Günay, "Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?" dedi. HDP'li Meral Daşı Beştaş ile Sezai Temelli de, PKK'lı teröristlere karşı başlatılan operasyona karşı gelinmesini istedi.