5.400 personel bayram için sahada

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat etmelerini sağlamak, acil durumlara hızla müdahalede bulunmak amacıyla ülke genelinde 1000 ekip, 5 bin 400 personel, 1500 makineyle 7 gün 24 saat hazır olacaklarını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bayram süresince trafiğin yoğun olduğu kesimlerde sinyalizasyon sürelerinin ana yollar için uzatıldığını da söyledi. Karaismailoğlu "Sorumluluğumuz altındaki güzergahlarda yapım, bakım ve onarım çalışmaları asgari seviyede tutulmuş olup, hava ve yol şartları takip edilerek, değişen şartlara göre gerekli tedbirler hızla alınacak" dedi.

Öte yandan, Karayolları'nın işlettiği otoyollardan geçişin 30 Nisan 00.00'dan başlayıp 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacağını dile getiren Karaismailoğlu, ayrıca 2 Mayıs saat 00.00'dan 4 Mayıs saat 24.00'e kadar da Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyelerin kurdukları işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceğini bildirdi.

TOPLU ULAŞIM 4 GÜN ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 3 günlük Ramazan Bayramı'nda toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. İETT, otobüs hatları ile metrobüste 3 günlük bayram boyunca cumartesi günü planına göre sefer düzenleyecek. Ek seferler ise gerekli olduğunda yapılacak.