457 milyon TL yatırım 1557 kişiye istihdam

Açılıştan açılışa koştuklarını belirten Bakan Varank, Merzifon'da 20 fabrikayı birden hizmete açtı. Varank, 457 milyon liralık yatırıma sahip fabrikaların 1557 kişiye iş kapısı olacağını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde bulunan organize sanayi bölgesindeki (OSB) 20 fabrikanın açılışını yaptı. Toplu açılış töreninde konuşan Varank, 2019 yılında temelini attıkları ve medikalden beyaz eşyaya, tarım aletlerinden hazır giyime toplamda 457 milyon liralık yatırım tutarına sahip fabrikaların 1557 işçiye ekmek kapısı olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya konulan Milli Teknoloji Hamlesi'yle topyekun kalkınmayı hedeflediklerini belirten Varank, şunları söyledi:

BÖLGESEL KALKINMA

"Refahı yurdumuzun tüm sathına yaymanın mücadelesini veriyoruz. İşte bu yüzden sadece İstanbul'un, Ankara'nın, Kocaeli'nin, Bursa'nın veya İzmir'in başarılarıyla övünemeyiz. Kalkınmamızı iller, bölgeler üzerinden kurgulayamayız. Eğer büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşacaksak, bunu hep beraber başaracağız. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine tüm illerimizle bunu yapacağız." Varank, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Amasya'da son 13 yılda sanayiden turizme, kırsal altyapıdan yenilenebilir enerjiye kadar çeşitli alanlarda 292 projeye 52.5 milyon lira destek sağladıklarını kaydetti.

SANAYİCİYE ÇAĞRI

Bakan Mustafa Varank, şöyle konuştu: "Ar-Ge ve inovasyon rekabetçiliğin en temel teminatı. Biz girişimcilerimizi, sanayicimizi her zaman cesaretlendiriyoruz. Amasya sanayicilerinin Ar-Ge konusundaki girişimleri istediğimiz seviyede değil. Her gün, 'İş süreçlerinde, ürünlerde, pazarlamada nasıl yenilik yapabilirim?' diye düşünmelisiniz."

DÜNYA DURMA NOKTASINDAYKEN BİZ AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞUYORUZ

Pandemi savaşlar, krizlerle dünyanın durma noktasına geldiği bir zamanda açılışlardan açılışlara koştuklarını söyleyen Varank, "Ulaştırmadan tarıma, sağlıktan gıdaya, çevreden sanayiye tüm Türkiye'nin ve Amasya'nın kalkınması için canımızı dişimize takıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanının başarısının ardında yatan sırrın tek bir kelimede gizli olduğunun altını çizen Varank, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız bu ülke için dertlidir, ülkemizin dünya arenasındaki itibarı için dertlidir, ülkemizi ekonomisi en güçlü ilk 10 ülke arasına sokma konusunda dertlidir."