4500-7000 gün sigortası olanlara müjde! SGK otomatik ödüyor! Dilekçeyi teslim edip paranızı hemen alabilirsiniz!

4500 ve 7000 gün primi olana müjde geldi. SGK'dan bu yazıyı alanlara otomatik olarak ödeniyor. Dilekçeyi teslim edip paranızı hemen çekebilirsiniz. Emeklilik için 3 şartı tamamlayanlar dilekçesini SGK'ya verip maaşının bağlanacağı günü bekliyor. Emekli olacak kişilerin çalıştığı işten istifa etmeden önce kıdem tazminatını alabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yazı alması gerekiyor. Bu sayede işçinin tazminat alması garanti oluyor.

Her yıl yüz binlerce kişi emeklilik şartlarını tamamlamasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçesini teslim ediyor ve maaşının bağlanacağı günü bekliyor. Ancak çalıştığı iş yerinden istifa etmeden önce kıdem tazminatı alabilmesi için yapılması gereken tek bir şey bulunuyor. Sigorta süresi ve prim günü tamamlandıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kıdem tazminatı alabileceğine dair yazı alınıp işverene bu sayede talep sunulması gerekiyor. Böylece işçi çalıştığı yerden emekli olmadan önce kıdem tazminatını alıyor.

BU ŞARTLAR DEVREYE GİRİYOR

9 Eylül 1999 öncesi sigortalılar, 15 yıl ve 3.600 gün primle kıdem tazminatına hak kazanıyor. 1999 sonrası içinse 4500 gün ve 25 yıl sigortalılık devreye giriyor.

İlk kez 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar, 15 yıl, 3.600 gün prim günüyle SGK'dan yazı alıp bu haklarını kullanıyor. Ancak 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigortalı olanlar 4.500 prim günü şartlarını sağlasalar bile, 25 yılı sağlamadıkları için kıdem tazminatı haklarını kullanamıyorlar. Sizin durumunuzda da 2000 yılında sigortalı olduğunuz için yaş dışındaki şartların sağlanıp sağlanmadığı değerlendirilirken 25 yıl ve 4.500 prim günü ya da 7.000 prim günü şartına bakılır.

İLK SİGORTANIN BAŞLANGIÇ TARİHİNE GÖRE

İlk sigortanın başlangıç tarihine göre yaş dışında emeklilik için gerekli olan prim gün ile sigortalılık süresini tamamlayanlar kıdem tazminatını alabiliyor. Bunun için de üç farklı dönem ve 3 farklı prim gün sayısı söz konusu. Bunlara kısaca 3600, 4500 ve 7000 gün şartı diyebiliriz. Bu günlerin farklı olması ilk sigorta başlangıcına göre değişiyor.

SGK'DAN YAZI ALINMASI ŞART

8 Eylül 1999'dan önce ilk kez sigortalı olup da 15 yıl 3600 gün sigortalılık süresini dolduran yani yaş dışındaki emeklilik şartlarını yerine getiren işçiler, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 'kıdem tazminatı alabilir' yazısını temin ederek işverene verip, istifa ederse kıdem tazminatı alabiliyor. İstifadan önce bu belgenin alınıp iş yerine ibrazı şart.

Emeklilikte 3 hesap birleşiyor! 4A, 4B, 4C primi yüksek olanın maaşı da katlanacak!

2 sene avantaj sağlıyor! 55-58 yaşında emekli olmak isteyene müjde verildi! Sigorta ve primi dolan herkes...

Yıllık izin öncesi çalışana en az 1.984 TL nakit avans müjdesi! 14 günlük paranız peşin yatacak!