440 öğrenci Çanakkale'de

Çanakkale 1915 filmini izleyerek yazdıkları kompozisyonla yarışmaya katılan 440 öğrenci, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın öncülüğünde Çanakkale gezisine katıldı, kahramanlık dolu tarihi yerinde gördü.

Çanakkale 1915 filmini izleyen gençler, film hakkındaki düşüncelerini kompozisyon yazarak yarışmaya katıldı. 440 öğrenci, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi. Öğrencilerle birlikte Kilitbahir, Seyit Onbaşı heykeli, Şehitler Abidesi, ANZAC Koyu, Hastane Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, 57'nci Alay Şehitliği ve Conkbayırı'na giden Başkan Ayık, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte her yıl farklı bir konuda yarışma düzenleyerek öğrencilerimizi Çanakkale'ye gönderiyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmanın amacı, gençlerimize tarihimizi öğretebilmek ve bu şanlı tarihin gerektirdiği bilinçle yaşamalarını sağlamak" diyerek şunları kaydetti:

107 YILLIK ŞANLI TARİH

"Çanakkale tarihi alanlar gezisi bu alışkanlığı kazandırmada öğrencilerimize bir itici güç olacaktır. Pandemi nedeniyle iki yıl boyunca bu etkinlikten mahrum kaldılar. Ancak artık kaldığımız yerden etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu yıl bir sürpriz yaparak gençlerle beraber bizler de Çanakkale'ye gittik. Rehber eşliğinde şehitliklerimizi ziyaret ederek 107 yıl önce atalarımızın hangi şartlarda vatanı savunduğunu, nasıl destan yazdıklarını öğrendik. Gençlerimiz hayatları boyunca orada anlatılanları hatırlarından çıkarmadan, o bilinçle çalışacak ve vatanımızın geleceğini şekillendirecekler. İçlerinde ilk defa deniz göreceği için heyecanlanan, ilk deva arabalı vapura binen vardı. Gençlerimizin mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Akyurt Belediyesi olarak eğitim alanında yapılan faaliyetlerle öğrencilerimize tüm desteği sağladık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Herhangi bir olumsuzluk yaşamadığımız sürece her yıl bu etkinliğimizi sürdüreceğiz."