40 milyon aboneye ulaştı

Turkcell Grubu, yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 36.7 artışla 10.7 milyar lira gelir elde etti. İlk çeyrekte 577 bin yeni müşteri kazanan şirket, toplam 40 milyon aboneye ulaştı.

Turkcell Grubu, yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36.7 artışla 10.7 milyar TL gelir elde etti. İlk çeyrekte 577 bin yeni müşteri kazanan şirket, bu sayede 40 milyon toplam müşteriye ulaştı. Turkcell, bu sayede yeni yıl için belirlediği 1 milyon yeni müşteri hedefinin yarısından fazlasını gerçekleştirmiş oldu. Müşterilerin tercihini değerlendiren 'net tavsiye skoru'nda ise Turkcell'in en yakın rakibine geçen yılın aynı dönemine göre 2 puan daha fark attığı belirtildi.

DİJİTAL GELİRDE REKOR

İlk çeyrekte bine yakın yeni kontrata imza atarak yeni bir rekora ulaşan Turkcell Dijital İş Servisleri'nin geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75.2 büyüyerek 791 milyon TL oldu. Turkcell'in techfin gelirleri, Paycell ve Financell'in katkısıyla ilk çeyrekte yüzde 58.5 arttı. Paycell'in 3 ay aktif kullanıcı sayısı 6.9 milyona ulaşırken, toplam işlem hacmi geçen yılın aynı döneminin yaklaşık 3 katına çıkarak 6.7 milyar TL oldu. Dijital servisler, tekil gelirini yüzde 15.3 artırarak 424 milyon TL'ye ulaştı.

GELİR VE MÜŞTERİ GÜÇLÜ BÜYÜDÜ

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şunları söyledi: "İlk çeyrekte güçlü gelir ve müşteri büyümemizi sürdürdük. Yenilikçi bakış açımızla her geçen gün müşterilerimize daha iyi hizmet sağlamayı hedefliyoruz."