3600'de beklentiler karşılanacak

3600'de beklentiler karşılanacak. 3600 ek gösterge çalışması için Ankara'da ilk komisyon toplantısı dün yapıldı. Bakan Bilgin, beklentileri karşılayan, adil bir düzenlemenin hayata geçirileceğini söyledi.

Hükümet ve Memur-Sen, 3600 ek gösterge gündemiyle ilk komisyon toplantısını dün yaptı. Nihai karar birkaç toplantı sonrası çıkacak. İkinci toplantı ise 16 Mart'ta yapılacak. Dünkü toplantıya başkanlık eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açılışta yaptığı konuşmada "3600 ek göstergeyle kamu çalışanlarımızın beklentilerini adil şekilde karşılayacak bir düzenlemeyi yapma kararlılığındayız" dedi.

Bilgin, komisyonda hem kamu hem sosyal tarafların olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bunu bu sene içerisinde çözüleceğini söyledi. Teknik olarak bu sorunun çözümüne dair önerileri değerlendirilecek. Komisyon nihai olarak bu kararını birkaç toplantı içerisinde verecek" dedi.

AMAÇ ADİL BİR ÇÖZÜM

Bilgin "Bunun adil bir çözüm olacağına dair şimdiden kanaatimi belirtmek isterim" dedi. Asgari ücrette büyük bir adım atıldığını ifade eden Bilgin, "3600 ek göstergede de büyük bir adım atacağız" diye konuştu. 3600 ek göstergenin mayısta Meclis'e gelmesi planlanıyor.

BELLİ MESLEKLERİ KAPSAMAYACAK

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Çalışma sadece belli meslek gruplarını kapsamayacak" dedi. Bu çalışmanın ardından sözleşmeliler konusunda da bir komisyon çalışması başlatacaklarını bildiren Yalçın, onun da bu yıl içinde tamamlanacağını dile getirdi. Yalçın ilk toplantıda prensip tartışmaları ve personel sayıları gibi teknik kısımlara odaklandıklarını aktaran Yalçın, ikinci toplantıyı 16 Mart'ta yapmayı kararlaştırdıklarını bildirdi.