3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge için gözler üçüncü toplantıya çevrildi. Heyecanla beklenen 3600 ek gösterge ile birlikte birçok kamu görevlisi ve emeklisinin maaş ve ikramiyelerinde artış olacak. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeler milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. Üçüncü toplantı ile birlikte binlerce kamu çalışanının merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç sona erecek. Söz konusu internet aramalarında araştırılan "3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?" soruların yanıtları haberimizde.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 ek gösterge düzenlemesinde çalışmalar sürüyor. Son toplantının 10 Mayıs'ta yapılması planlanırken düzenleme, yıl bitmeden yasalaşacak. Böylece öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergeleri yükselecek.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü düzenlemede..

Çalışmalar hızlandı, 10 Mayıs'ta üçüncü toplantı yapılacak.

Hedef düzenlemeyi yıl sonuna kadar Meclis'ten geçirmek.

Ek gösterge artışıyla emekli ikramiyeleri ve maaşlar yükseltecek

Düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve yöneticileri kapsayacak. Ancak diğer unvanların da kapsama dahil edilmesi söz konusu.

Ek gösterge çalışanlardan çok emeklileri etkileyecek. Çalışan ile emekli arasında ücret kaybı giderilecek. Emekli maaş ve ikramiyelerinde ciddi artışlar olacak.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek göstergedeki kapsam genişliyor. Buna göre, Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak.

Yeni düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfını da kapsayacak.

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.