3600 ek gösterge çalışması ne zaman sonuçlanacak? 3600 ek gösterge için üçüncü toplantı ne zaman yapılacak?

3600 ek gösterge ile ilgili ikinci toplantının ardından yapılan açıklamalar doğrultusunda beklentiler arttı. 3600 ek gösterge düzenlemesindeki son değişiğin yapılacağı üçüncü toplantı için geri sayım başladı. Peki 3600 ek gösterge ne zaman sonuçlanacak, üçüncü toplantı ne zaman yapılacak?

3600 ek gösterge uygulamasına yönelik başlatılan çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Yapılacak son değişikle birlikte emekli ve memurların maaşların 3600 ek gösterge ile birlikte artması bekleniyor. Üçüncü toplantının önümüzdeki günlerde yapılması beklenirken konu ile ilgili yeni gelişmeler milyonlarca memur ve emeklinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Söz konusu internet aramalarında "3600 ek gösterge ne zaman sonuçlanacak, üçüncü toplantı ile neler değişecek?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

3600 EK GÖSTERGE'DE SON DURUM NEDİR?

Çalışmaların Mayıs ayında tamamlanıp Meclise sunulması beklenen 3600 ek gösterge çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte birçok kamu görevlisi ve emeklisinin maaşlarıyla ikramiyeleri artacak. Çalışmanın kapsamının üçüncü toplantıda netleşmesi beklenirken, oranlarla ilgili yeni açıklamalar da geldi.

Yapılan hesaplamalara göre Kamu görevlilerinin çalışma sürelerine göre değişmekle birlikte yaklaşık yüzde 21 ile 22 oranında etkileyeceği ön görülüyor. Örneğin, 6 bin TL emekli maaşı alan bir öğretmen, 3600 ek göstergeye çıkarılması durumunda maaşı 7 bin 200 liraya çıkıyor. Ortalama 1234 lira artışa tekabül ediyor.

Emekli olduğunda 200 bin TL olarak alacağı ikramiye, yaklaşık 245 bin TL'ye çıkıyor. Göstergelerdeki bu değişiklik, şu anda emekli durumunda olanları da etkileyecek. Onların maaşlarında da etki görülecek. Mevcut çalışanların maaşlarında, ek göstergelerindeki farklılıklara göre değişebilse de, yaklaşık 115 TL civarında bir artış olması bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

3600 ek gösterge konusunda araştırmalar devam ediyor. Bugüne kadar Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sendikalar arasında iki kez 3600 ek gösterge toplantısı gerçekleştirildi. Üçüncü toplantının 10 Mayıs'ta yapılacağı açıklandı.

Mayıs ayı içerisinde çalışmaların tamamlanıp meclise gönderileceği bilgisine veren Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarının ardından meclise sunulacağı ifadesi de Temmuz ayına kadar olan süreçte 3600 ek göstergenin Mecliste kabul edilip yasalaşması olacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN MECLİSE SUNULACAK?

3600 ek gösterge Bakan Bilgin tarafından yapılan son açıklamaya göre Mayıs ayında meclise sunulacak. Bakan Bilgin son açıklamasında 3600 ek göstergede üçüncü toplantının Mayıs ayı başında ve çalışmaların ise Mayıs ayında tamamlanıp meclise sunulacağı bilgisini vermişti.

3600 EK GÖSTERGE HANGİ MESLEK GRUPLARINI KAPSAYACAK?

Bu çalışma başta polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri ve olmak üzere 4 meslek grubu için başlatıldığını hatırlatan Zengin şu ifadelere yer verdi:

"İlk kapsam genişlemesi 14 Mart'ta oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız sağlık çalışanlarına müjdeler verdi. O müjdelerden birisi de lisans mezunu sağlık çalışanlarından 3600 ek göstergeye çıkarılmasıydı. Şu anda 11 hizmet kolunun sendikaları, bu kapsamın daha da genişlemesi için görüşmelerini sürdürüyor. Sayın Bakan Bilgin'in işaret ettiği 3'üncü toplantı da 10 Mayıs'ta yapılacak. Bu konularda uzlaşma olursa toplantıda açıklanır."