3 kat arttı! Türkiye'de en çok alerji fındığa

Prof. Dr. Bülent Şekerel, kuruyemiş alerjilerinin son 20 yılda 3 kat arttığını belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Alerji ve Astım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, kuruyemiş alerjilerinin son 20 yılda 3 kat arttığını belirtti. Besin alerjilerinin çocukluk çağında çok sık görüldüğünü belirten Şekerel, "Bazı besin alerjileri zamanla kaybolurken, bazıları kalıcı olabiliyor. Türkiye için çocukluk çağında 4 tane temel sorunumuz var. Bunlar süt, yumurta, kuruyemiş ve susam. Türkiye, dünyadaki fındık üretiminin yüzde 75'ini gerçekleştiren bir ülke. Özellikle kakaolu ürünlerin içerisine fındık fazlasıyla giriyor. Dolayısıyla kişi oturup bizzat fındık yemese bile kakaolu ürünlerle tüketiyor. O yüzden Türkiye'deki bir numaralı sorun fındık alerjisidir" dedi.