29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin kaçıncı yılı? 29 Mayıs resmi tatil mi?

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesi sebebiyle her yıl 29 Mayıs tarihinde kutlanan İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümüne sayılı günler kaldı. Bu yıl pazar gününe denk gelen İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü için “29 Mayıs resmi tatil mi?” sorusu gündemdeki yerini aldı. Peki, Bu yıl İstanbul'un Fethi'nin kaçıncı yılı?

İstanbul'un Fethi nedeniyle 29 Mayıs tarihinde kutlanan İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü bu yıl pazar gününe denk geliyor. 29 Mayıs'ın resmi tatil olup olmayacağı da milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki, bu yıl 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin kaçıncı yılı? 29 Mayıs resmi tatil mi?

29 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

29 Mayıs Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesi nedeniyle kutlanan bir tarihtir. Bu yıl pazar gününe denk gelen 29 Mayıs resmi tatil olmayacak. Zaten pazar gününe denk gelen 29 Mayıs tarihi hafta sonu düzeninden devam edecek.

BU YIL İSTANBUL'UN FETHİ'NİN KAÇINCI YILI?

Bu yıl İstanbul'un Fethi'nin 569. yılı kutlanacak.

İSTANBUL'UN FETHİ

İstanbul'un Fethi, Kostantiniyye'nin Fethi veya Konstantinopolis'in Düşüşü, 6 Nisan 1453 - 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında, 53 gün süren yoğun bir kuşatmanın sonucunda Osmanlı Devleti padişahı II. Mehmed komutasındaki Osmanlı ordusunun Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u ele geçirmesidir.