28. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları E Devlet sorgulama ekranı! 2022 POMEM ön başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

POMEM 28. dönem ön başvuru sonuçları açıklandı. Adaylar başvurularını 27 Aralık 2021 tarihi ile 7 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Sonuçlar kurumun resmi intenet sayfası ve E Devlet sorgulama ekranı üzerinden öğrenilebilecek. Peki E Devlet POMEM başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

28. Dönem POMEM ön başvuru sonuçlarına ilişkin beklenen açıklama geldi. Başvuruyu yapan adaylar, sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi Başkanlığının internet sitelerinden öğrenebileceği gibi E Devlet üzerinden de sorgulama yapabilecek. Söz konusu internet aramalarında "POMEM başvuru sonuçları sorgulama nereden ve nasıl yapılır?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik. İşte EGM Polis Akademisi E Devlet POMEM başvuru sonuç sorgulama ekranı

28. DÖNEM POMEM ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) 28. dönem aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklandı.

POMEM'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 28'inci dönem alımlara 10 bin kontenjan için 164 bin 842 adayın başvuruda bulunduğu belirtildi.

POMEM ÖN BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Paylaşımda, başvuru koşullarını sağlayanlardan 10 katı kadar adayın KPSS puanına göre sıralanarak toplam 98 bin 175 adayın sınava katılmaya hak kazandığı kaydedildi.

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı için başvuru yapan ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar başvuru sonuçlarını e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğrenebilecekler.

28. DÖNEM POMEM BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

POMEM 28. DÖNEM GİRİŞ SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için, sınav ücreti ve hesap numarası bilgileri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacak.

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları belirlenen kontenjana dahil değildir.