23 milyar dolarlık ihracata imza atan makineciler buluşuyor

Makine dünyasının kalbi 11-13 Mayıs'ta Konya'da atacak. 23 milyar $ ihracat hacmine sahip sektörü Konya Makine Teknolojileri Fuarları'nda bir araya getirecek olan TÜYAP, dev buluşmaya 23 ülkeden katılım bekliyor.

Tüyap Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya Makine Teknolojileri Fuarları, Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi 11-13 Mayıs'ta 16'ncı kez kapılarını açacak. Bu kapsamda 4 farklı fuar eşzamanlı gerçekleşecek. Makine ve ilgili sektörlerden yerli üreticilerle uluslararası alım gruplarının buluşma adresi olacak fuarda, bu yıl 23 ülkeden 118 marka, 213 firma ve temsilciliği fuarda yer alacak.

ALIM HEYETLERİ GELİYOR

Dev buluşma için hazırlıklarda sona yaklaşılırken, Konya Makine Teknolojileri Fuarları'na Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından ziyaretçiler bekleniyor. TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuarlar süresince Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde yurtdışı alım heyeti organizasyonları ve fuar katılımcıları arasında ikili görüşmeler de gerçekleşecek. Almanya, Fransa, Macaristan, Romanya, Polonya, Gürcistan, Ortadoğu ülkeleri, Balkan ülkeleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Hollanda, İran, İsviçre, İtalya, Pakistan, Portekiz ve Rusya başta olmak üzere yurtdışından ziyaretçilerimizi bekliyoruz" dedi.

KRİTİK ÖNEME SAHİP

Fuar, ekonomi için de kritik bir öneme sahip. Fuara konu olan sektörlerin, Türkiye'nin 2021 yılı büyümesinde büyük katkısı bulunuyor. Makine sektörünün ihracatı 23 milyar dolara çıkarak, rekor seviyeye ulaştı. Fuarın, yeni işbirliği köprüleri kurarak, bu paya ivme katması bekleniyor.

SANAYİ YATIRIMLARI İÇİN LOKOMOTİF ŞEHİR

Fuar için Konya'nın seçilmesinin sebebi ise sektör için lokomotif şehirlerden biri olması. Sanayi sektörü yatırımları için ideal bir şehir olan ve toplam 1.183 makine imalatı firması bulunan Konya, 12 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 38 sanayi sitesi, 14 özel sanayi sitesine ev sahipliği yapıyor. Metal işleme alanında Türkiye pazarının yüzde 45'ine sahip olan Konya, traktörlerde kullanılan parçaların yüzde 90'ını ve tarım makinelerinde kullanılan parçaların yüzde 100'ünü üretebiliyor ve bu alanda da Türkiye pazarının yüzde 65'ini elinde bulunduruyor. Otomotiv yan sanayii sektöründe birçok modelin yüzde 70'ten fazla parça ve ekipmanı ise Konya'da üretiliyor.

DİJİTAL SERGİLEME İMKANI

TÜYAP'ın Akıllı Eşleştirme Sistemi ile Konya Makine Teknolojileri Fuarları'na katılan firmalar, oluşturdukları dijital profil sayesinde fuar öncesi ve sonrasında da ürünlerini sergileyebilecek. Sistem ayrıca firmayı, iş yapma potansiyeli yüksek alıcılara da öneriyor.