EYT başvurularının alınacağı tarih... 2.2 milyon vatandaşın gözü kulağı bu haberde!

EYT düzenlemesi doğrudan 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiriyor. 23 yıllık problemin çözümüne ilişkin teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsıyor. Herhangi bir yaş sınırının uygulanmadığı düzenlemede EYT başvurularının ne zaman alınacağı, ilk maaşların ne zaman yatacağı merak ediliyor.

9 Ocak 2023 EYT son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklığa kavuşturulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik imkanı verildi. EYT yasası ile emeklilik maaşı almaya hak kazananlar başvuruları ne zaman yapacaklarını sorguluyor. EYT ile ilgili son gelişmelerin bugünkü Kabine Toplantısı'nın akabinde netleşmesi bekleniyor...

EYT TAKVİMİ KABİNE MASASINDA...

Bugün 2023 yılının ilk Kabine Toplantısı yapılacak. Masada EYT düzenlemesi ile ilgili takvim görüşülecek. EYT başvurularının alınacağı tarih de önümüzdeki günlerde netleşecek.

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının akabinde başvurular alınmaya başlanacak.

İLK MAAŞ ÖDEMELERİ...

Akşam Gazetesi'nden Okan Güray Bülbü'ün yazısına göre, Şayet yasa ocak ayı içerisinde çıkarsa ilk maaş ödemeleri 17-24 Şubat aralığında yapılacak.

EYT düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla yeni bir sürece girdi. 2 milyon 250 bin EYT'li şimdi yasanın çıkmasını bekleyecek. Yasa çıkınca da EYT'liler SGK'nın yolunu tutacak.

ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEK İSTEYENLER KIDEM TAZMİNATINI ALABİLİR Mİ?

EYT düzenlemesinden yararlanan kişiler işyerlerinden istifa edecekler ve kendilerine kıdem tazminatları ödenecek. Kıdem tazminatı işçi onay vermedikçe işveren tarafından peşin ödenmek zorunda. Diğer taraftan bu kapsamda işverenlere Kredi Garanti Fonu vasıtasıyla kredi desteği sağlanacak. Kıdem tazminatını alan işçiler aynı işyerinde ya da farklı bir işyerinde emekli aylıklarını da almaya devam ederek çalışabilirler.