MEB LGS 2022 başvuruları hangi tarihte yapılacak, soru dağılımı nasıl olacak? 2022 LGS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenecek sınav ile ilgili gözler Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) takvimine çevrildi. LGS kapsamında merkezi sınav tarihi başvuracak adaylar tarafından merak ediliyor. Peki 2022 LGS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı, soru dağılımı nasıl olacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları ve tarihi merak konusu oldu. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama takvimi, Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Sınav başvuruları yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Peki 2022 LGS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı, başvuruları hangi tarihte yapılacak, soru dağılımı nasıl olacak?

LGS 2022 NE ZAMAN?

Bakan Özer, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mahmut Özer, LGS kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın 5 Haziran 2022'de düzenleneceğini açıkladı.

LGS'YE KAÇ GÜN KALDI?

30 Ocak 2022 tarihi itibariyle LGS 2022 sınavına 125 gün kaldı.

LGS SORU DAĞILIMI NASIL?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavını iki oturum şeklinde yapacak.

Sayısal bölümde;

Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 20'şer soru

Sözel bölümde;

Türkçe ve İnkılap ve Atatürkçülük dersinden 20, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden 10'ar soru soruluyor.

Toplam 40 soru sorulan sayısal bölüm sınavı 80 dakika, sözel bölüm sınavı ise 75 dakika olarak uygulanıyor.

2022 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı başvuruları 2022 Nisan ayında alınacak. Fakat henüz LGS kılavuzu yayımlandığı için net tarih Milli Eğitim bakanlığı (MEB) tarafından duyurulmadı. Geçen yıllarda olduğu gibi LGS başvurularının nisan ayında yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

LGS SINAVI NEDİR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemidir.

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir. Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır.

Sınavı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere gider.