2022 LGS başvuruları ne zaman yapılacak? Liselere geçiş LGS 2022 sınav tarihi ne zaman?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın başvuru süreci merak konusu oldu. LGS kapsamındaki sınav için başvuru yapacak adayların yakından takip ettiği Milli Eğitim Bakanlığı'in 2021 2022 eğitim öğretim yılı takvimi yayınlandı. Peki Liselere geçiş LGS 2022 sınav tarihi ne zaman? Başvurular ne zaman yapılacak?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuru takvimi için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Bilindiği üzere MEB komisyonu tarafından her yıl belirlenen tarihlerde düzenlenen LGS, liseye geçiş sınavı, merkezi bir sınavdır. Söz konusu bu yıl sınava girecek adaylar tarafından araştırılan "2022 LGS başvurusu ne zaman başlayacak, sınav tarihi ne zaman?" sorularına ilişkin detaylar haberimizde.

2022 LGS BAŞVURUSU NE ZAMAN ALINACAK?

Öğrencilerin lise öğrenimini görmek için katılım göstereceği LGS 2022 için başvurular ise önümüzdeki haftalarda başlayacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl LGS başvuru kılavuzu yayınlanmış ancak LGS başvuruları ise otomatik olarak alınmıştı. Bu sene de bu uygulamanın devam etmesi bekleniyor.

Geçen yıl 5-14 Nisan tarihinde başvuruları alınan sınav, 6 Haziran'da iki oturum halinde düzenlendi.

2022 LGS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın 5 Haziran 2022'de düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Özer, katıldığı televizyon programında değerlendirmede bulundu. Bakan Özer, LGS takviminin belli olduğunu söyleyerek, "5 Haziran 2022 tarihinde LGS sınavını yapacağız. Biz öğrencilerimize yardımcı kaynaklarla her türlü destekte bulunuyoruz. Çok stres yapmadan, rahat bir şekilde hazırlanabilecekler." dedi.

LGS 2022'E KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Resmî ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları için; 2020–2021 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olma,

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencileri için; Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olma,

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrenciler için; 2021–2022 Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığa bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olma şartları aranacak.