2022 bekçi alımı olacak mı? Bekçi alımı 2022 ne zaman, şartları nelerdir?

2022 bekçi alımı için gözler İçişleri Bakanlığı'na çevrildi. Çarşı ve mahalle bekçisi olarak genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olarak görev almayı hayal eden vatandaşların yakından takip ettiği 2022 Bekçi alımı sınavı için başvuru tarihlerini ve başvuru şartları merak konusu oldu. Peki 2022 bekçi alımı olacak mı, ne zaman alım gerçekleşecek, başvuru şartları neler olacak?

2022 Bekçi alımları, başvuru tarihleri ve şartları yakından takip ediliyor. Eminiyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi (PA) ve Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) bünyesinde alımları gerçekleşen Çarşı ve mahalle bekçisi ile ilgili duyurular İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Peki 2022 Bekçi alımı ne zaman yapılacak, başvuru tarihleri belli oldu mu, aranan şartlar neler?

2022 BEKÇİ ALIMI OLACAK MI?

Koronavirüs öncesi yapılan açıklamaya göre, 10 bin jandarma bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti. Pandemi nedeniyle bir süredir ertelenen bekçi alımlarına ilişkin yeni duyurular için bekleyiş sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) duyurusuna göre, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde 10 bin bekçi alımı yapılacak.

BEKÇİ ALIMI 2022 NE ZAMAN?

Bekçi alımlarına ilişkin henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Tarih belli olduğu zaman haberimizin içerisine eklenecektir. Geçtiğimiz aylarda alım sinyali verilen 10 bin bekçi alımı başvuru şartları ve tarihleri kılavuz ile netlik kazanacak.

Çarşı ve mahalle bekçisi olarak valiliklerde istihdam edilmek üzere yapılacak bekçi alımı ön başvuru işlemleri Akademinin internet sitesinden gerçekleşecek.

2022 BEKÇİ ALIMI NEREDEN YAPILIR?

İçişleri Bakanlığının belirlemesi halinde bekçi alım süreci başlayacak. 2022 bekçilik başvuruları kurumun resmi internet sitesi üzerinden E-Devlet bağlantısı ile gerçekleşecek.

BEKÇİLERİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Bekçiler, jandarma ve polislerin yardımcısı pozisyonunda bulunur. Polis Akademisi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde çalışmaktadır. Halkın huzurunu bozan ve çevreyi rahatsız eden kişileri tespit etmek ve gerekli görüldüğü takdirde polisler tarafından gözaltına alınmalarını sağlamak.

BEKÇİ HAFTADA KAÇ GÜN ÇALIŞIR?

Çarşı ve mahalle bekçileri mevzuatla genel kolluk kuvvetlerine tevdi edilen görevlerde genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olurlar. Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin Çalışma Saatleri Madde 12'de şu şekilde açıklanmıştır. (1) Çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma süresi kırk saattir.

BEKÇİ HANGİ HİZMET SINIFINA GİRER?

1974 yılında bekçi alımları durdu ve 2008 yılında yardımcı hizmetler sınıfında bulunan Çarşı ve Mahalle Bekçileri Emniyet Hizmetleri sınıfına alınarak göreve devam ettiler.

BEKÇİ ALIMI 2022 ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

Askerlik ödevini tamamlamış olmak,

Zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı fiilden dolayı hapis cezası yatmamış olmak,

Türk toplum anlayışına göre kötü şöhretli tanınmamak,

Kamu haklarından mahrumiyet cezası almamış olmak,

Memuriyet engeli bulunmamak,

Silah taşıma konusunda engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri,kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

Alkol ya da uyuşturucu tedavisi görmüş ya da görüyor olmamak,