2022 AÖL sınavları ne zaman yapılacak? AÖL açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır, son gün ne zaman?

Açık Öğretim Lisesinde (AÖL) kayıt sürecine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Açıköğretim kapsamında eğitim veren ortaokul, lise, meslek lisesi ve İmam Hatip Liselerinin 2022 AÖL kayıt yenileme tarihi merak konusu oldu. Peki AÖL kayıt yenileme ne zaman hangi tarihte nasıl yapılacak?

AÖL 2022 kayıt ve kayıt yenileme süreci ile ilgili gözler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine çevrildi. Söz konusu internet aramalarında "2022 AÖL sınavları ne zaman yapılacak? AÖL açık lise kayıt yenileme hangi tarihte nasıl yapılacak?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

AÇIK LİSE II. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

Yayımlanan sınav takviminde ikinci dönem sınavının Mart 2022'de e-sınav şeklinde uygulanacağı belirtildi.

AÖL KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2021-2 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 ARALIK 2021 günü başlayıp 28 OCAK 2022 günü mesai bitiminde sona erecek.

AÖL İLK KAYIT NASIL YAPILIR?

Kılavuzda belirtilen evraklarla birlikte Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır.

KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Belirlenen ücreti, kılavuzda verilen bankalara yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemine geçilebilir. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün mesai saatinin bitmesini bekleyecekler.

Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler.

Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÖL İLK KAYIT KILAVUZU