2021 İSG sınavı ne zaman yapılacak? İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı (İSG) sınavı, bu yıl ikinci kez organize edildi. Heyecanla beklenen 2021 yılının son İSG/2 için geri sayım başladı. Kasım ayında başvurularını tamamlayan adaylar önümüzdeki günlerde sınava girebilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca, düzenlenen 2021 İSG sınavı ne zaman yapılacak? Sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

2021 yılı İSG 2. sınavı için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ÖSYM tarafından düzenlenen İSG sınavına girecek adaylar sınav süreci ile sonuçların açıklanacağı tarihi şimdiden merak etmeye başladı. İnternet aramalarında "İSG sınav tarihi ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arayanlar için ÖSYM sınav takvimini bu haberimizde derledik.

ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre sınavlar bu yıl, Mayıs ve Aralık aylarında yapıldığı belirtilmişti.

İSG SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2021-İSG/2) 12 Aralık 2021'de organize edilecek.

Bu sınavın başvuruları 22 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında alındı.

Sonuçları ise 6 Ocak 2022'de adayların erişimine açılacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM, İSG/2 sınav giriş belgelerinin erişimine açıldığını duyurdu.

12 Aralık 2021 tarihinde uygulanacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2021-İSG/2) bilgilerinin yer aldığı sınav giriş belgeleri online sistem üzerinden görüntülenip alınabilecek.

2022 İSG SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN ?

2022 İSG Sınav başvuruları 24-31 Mart 2022 tarihleri ve 22 Ekim-1 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Sınava giriş şartları hakkında detaylı bilgiyi ÖSYM ve bakanlık tarafından yapılan duyurulardan öğrenebilirsiniz.

İSG SINAVI NEDİR?

Her yıl iki defa yapılan iş sağlığı ve güvenliği sınavı, birçok iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli adayının hazırlandığı önemli bir sınav.

İSG SINAVI HANGİ KONULARDAN OLUŞUYOR?

İSG sınavında adaylara 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorular soruluyor. Her bir testte 50 soru yer alıyor. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika dalında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilir. Bu testlerin içinde ortak sorular da yer alabiliyor. Bunları aşağıdaki gibi tanımlayabiliriz;

İş yeri hekimliği testi

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı testi

B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı testi

A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı testi

Son olarak da diğer sağlık personeli testi

İSG SINAVLARINA NASIL ÇALIŞMALIYIM ?

İş sağlığı ve güvenliği sınavlarında en önemli kaynak güncel mevzuat yani kanun, tüzük ve yönetmeliklerdir. Bunların yanında son dönemde güncel konulardan da bir kaç soru çıkmaktadır. Sınava çalışırken öncelikle güncel mevzuat, daha sonra geçmiş yılların soruları ve örnek sorular çözülmelidir.