20 Nisan Peygamber Efendimizin doğum günü mesajları ve sözleri! Kutlu Doğum Haftası mesajları ve sözleri 2022

İslam dininin son peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) 20 Nisan Kutlu Doğum Haftası sebebiyle anılıyor. 20 Nisan Peygamberimizin doğum günü ile ilgili mesajlar ve sözler paylaşan kişiler içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı sebebiyle Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile bu manevi havayı hissediyor. 20 Nisan 571 yılında dünyaya gelen Peygamber Efendimizin doğum günü ile ilgili mesajları ve sözleri sizler için derledik.

Kutlu Doğum Haftası mesajları ve sözleri 20 Nisan itibarıyla paylaşılmaya başlandı. 20 Nisan 571 yılında dünyaya gelen ve İslam dininin son peygamberi olan Hz. Muhammed (S.A.V) doğum günü sebebiyle anılıyor. Her yıl özel etkinlikler, şiirler ya da ilahiler ile anılan Kutlu Doğum haftası sözleri sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılmaya başlandı. İşte 20 Nisan Peygamber Efendimizin doğum günü mesajları...

KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJLARI

Bu mübarek haftada Peygamber Efendimizin "Yeryüzünde Allah'ın seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selâmını (anında) bana ulaştırırlar." hadisini idrak edebilmek dileğiyle, kandiliniz mübarek olsun.

Alem senle övüldü. Biz seninle hep güldük. 14 ɑsırdır dɑim sensizliğe sürüldük. Sɑnɑ sɑlɑt ve selɑm gönlümüz senle dolsun. Bizleri sɑnɑ ümmet yɑpɑnɑ hɑmdler olsun. Kutlu Doğum Haftanız mübarek olsun.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Allah, nice gül kokulu sevgi dolu Kutlu Doğum haftası kutlamayı nasip etsin.

O'na Uyunuz.. O'nu Örnek Alınız Ki O, Sizde Her gün Yeniden Doğsun...Yüreğinizi Verin Ki O'na, Yarın Orada Sizinle Olsun.

İnsana dair bütün güzellik ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Efendimizin (sav), âlemlere rahmet olarak dünyamızı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir kutlu doğuşun yıldönümünü en içten duygularımla kutlarım.

Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salat ve selam O'na olsun... Kutlu doğum haftanız mübarek olsun.

İki cihan sultanının, doğduğu ay geldi yine, ilm u mearif kânının, doğduğu ay geldi yine, gelsin şefâat isteyen, bulsun safa anı seven, ol sahib-i hulk-i hasen, doğduğu ay geldi yine. Kutlu doğum haftanız mübarek olsun.

Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) Ümmetin üstüne titreyen sensin, Müjdeci, uyaran, gel diyen sensin, Kulunu Allah'a sevdiren sensin, Gecemi gündüze çeviren sensin, Ey Hakk'ın şahidi yüzünü göster, Kul şahadetinle tanımak ister.

Bütün kâinatı Hz. Muhammet için yaratan Allah'ım, bizleri de O'nun yüzü suyu hürmetine affet. Kutlu Doğum haftanız mübarek olsun...

20 NİSAN PEYGAMBER EFENDİMİZİN DOĞUM GÜNÜ MESAJLARI

Bu dünyada sana hasret yaşıyoruz Ya Rasul Allah, bu dünyada göremedik nur yüzünü, olamadık yanında, savaşamadık da şehid bile olamadık senin yolunda. Bu aciz ümmetini ne olur sev Ya Rasul Allah..

Alem senle övüldü. Biz seninle hep güldük. 14 asırdır daim sensizliğe sürüldük. Sana salat ve selam gönlümüz seninle dolsun. Bizleri sana ümmet yapana hamdler olsun. Güllerin gülistanı gül efendim.

Teşrifinle müşerref eyle şu garibi, her açan gülde seni gören muzdaribi. Ey ümmetinin eşsiz şefaat sahibi, gel sevindir, bak Yakub'a döndü gözlerim.

Örnek hayatı ile kalplere ve akıllara hitap eden Peygamber Efendimiz aynı zamanda tüm insanlığı güzel ahlak, merhamet ve huzurla buluşturmuş; barışı, hoşgörüyü, merhameti, şefkati ve doğruluğu ile tüm insanlığa güzel örnek olmuş büyük insanın kutlu doğum haftasını en içten duygularımla kutlarım.

Barış ve kardeşliğin temsilcisi olan, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimin son elçisi Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v) dünyaya gelişinin kutlandığı bu önemli haftanın güzel geçmesini temenni ederim.