2 terörist teslim oldu: HDP beni kandırıp dağa götürdü

İstanbul'dan dağa kaçırılan bir kadın ile Avrupa'dan dağa götürülen bir erkek terörist, PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

8 yıl önce henüz 14 yaşındayken İstanbul'dan dağa kaçırılan bir kadın ile Avrupa'dan dağa götürülen bir erkek terörist, PKK'dan kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütü PKK mensupları Batman'a getirilerek ailesiyle buluşturuldu. Kadın terörist 8 yıl önce İstanbul'da HDP tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü, anlatılanlar ile orada gördüklerinin çok farklı olduğunu aktardı. "Orada şiddet uyguluyorlar. Psikolojik baskı çok fazla. Üç kez kaçmaya çalıştım, üçünde de yakalandım. Yakalanma sürecinde şiddet uygulandı" diyen terörist, hep annesine kavuşacağı günü hayal ettiğini kaydetti. Dağdaki örgüt üyelerine de seslenen kadın terörist, şöyle devam etti:

'FIRSAT BULAN KAÇSIN'

"Fırsatını bulup kaçsınlar, teslim olsunlar. Bize sahip çıktılar, bizi ailemizle buluşturdular. Geldiğimiz günden bu yana bizim için emek veriyorlar" dedi. Ailesine kavuşan erkek terörist ise "Oradaki hayat anlatıldığı gibi değil. Zorlukları bir insanın tahammül edemeyeceği düzeydedir" ifadelerini kullandı.