Emeklilik yaşı 2 ila 6 sene geriye çekiliyor! 2 kombinasyona uyana müjde var! 48, 49, 50 yaşına geldiğiniz an...

Kadın ve erkeklerde erken emeklilik şartları değişkenlik gösterebiliyor. Kadınlar için doğum borçlanması ön plana çıkarken erkeklerde de askerlik borçlanması maaşın erken bağlanması hususunda önemli bir etken oluyor. Kadınlar doğum sonrası çocuk bakımını üstlendiği için iş hayatından uzak kalıyor. Bu kapsamda her bir çocuk için 2 yıl doğum borçlanması yaparak toplamda 6 yıl erken emekli olma şansı doğuyor. Öte yandan emekli maaşınızın bağlanabilmesi için en önemli koşul sigorta başlangıç tarihi son derece kritik oluyor.

Çalışma hayatında yer alan milyonlarca kişi erken emeklilik koşulları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Yaş, prim ve sigortalılık süresi maaşın bağlanması konusunda büyük bir etken oluyor. Ancak bazı durumlarda maaşa daha erken bir tarihte kavuşmak mümkün. Kadınlarda doğum borçlanması, erkeklerde askerlik borçlanması maaşın bağlanmasında önemli bir husus oluyor.

2 ŞARTTA MAAŞ BAĞLANIYOR

Prim+yaş+sigortalılık süresini tamamlayan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek dilekçesini teslim edip emekli maaşını almaya başlıyor.

ASKERLİK HİZMETİ TARİHİ GERİ ÇEKER

Askerlik borçlanması, askere giden kişilerin, askerlikte geçirmiş oldukları sürenin ya tamamının ya da belli bir kısmının emeklilikte geçerli olmak üzere yaşlılık malullük ve ölüm primi yatırılmasına denir.

Askerlik vazifesini yıllar önce tamamlayıp maaşın bağlanacağı günü bekleyenler için askerlik borçlanması hakkı verildi.

SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİ ÇOK ÖNEMLİ...

Öte yandan emekli maaşınızın bağlanabilmesi için en önemli koşul sigorta başlangıç tarihidir.

KADIN ÇALIŞANLARA 6 YILA KADAR MÜJDE

Doğum sonrası çocuk bakımını üstlenen annelere her bir çocuk için 2 yıl hak veriliyor. Bu sayede SSK'lı kadın çalışanlar doğum borçlanmasıyla erken maaş almaya başlıyor.

O SÜREYE DİKKAT!

Sigortalı çalışmadan önce askerliğini yapanlar prim günü eksik olmasa da borçlanmaya giderek erken emekliliğe hak kazanabilir. Bazı durumlarda bir günlük borçlanma emeklilik tarihini 1 yıl öne çekebilir.

Eğitim döneminde yapılan stajlar emekliliğe esas olan uzun vadeli sigorta primi olarak ödenmiyor. Bu nedenli sigorta başlangıcı kabul edilmiyor. Ancak doğum borçlanmasında başlangıç olarak kabul ediliyor.

Emekliye yılbaşı ikramiyesi tadında ödeme! T.C Kimlik nosu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ile bitene 10 saniye içinde veriliyor

13.9 milyon SSK Bağ-Kur emeklisine 2'li kazanç, ek zam ve ikramiye müjdesi! Ocak 2023'te en düşük emekli maaşı...