16-18 yaşa TURKOVAC başladı

Yerli Kovid aşısı TURKOVAC'ın 16-18 yaş grubunda uygulanmasına başlandı. Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kara, “Bu çalışma ile TURKOVAC'ın ergenler üzerindeki etkinliği ortaya çıkacak” dedi.

Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilerek Türkiye'de tüm illerde kullanılmaya başlanan Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın Ankara Şehir Hastanesi'nde, 16 ile 18 yaş aralığında uygulanmasına başlandı. Çalışmaya kronik rahatsızlığı bulunmayan 16-18 yaş grubundaki gönüllüler katılıyor. Ankara Şehir Hastanesi'nde pilot olarak başlayan uygulamanın gelecek hafta Ankara ile birlikte toplam 14 şehirdeki sağlık merkezlerinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

KARA: 500 GÖNÜLLÜ OLACAK

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, çalışma grubunun çocuklar olması nedeniyle temkinli hareket edildiğini kaydederek şöyle konuştu: "16-18 yaş arası 500 gönüllü çalışmaya dahil edilecek. Gönüllülerin daha önce aşı olmamış ve Kovid geçirmemiş olması gerekiyor. Gönüllülerin bir kısmına CoronaVac, bir kısmına TURKOVAC yapılacak. TURKOVAC'ın ergenler üzerindeki etkinliği ortaya çıkacak. TURKOVAC olup da yoğun bakıma yatan hastamız şu anda yok. TURKOVAC'ta hatırlatma dozunda elde ettiğimiz antikor yanıtları çok yüksek."