Bu gece sela okunacak mı, saat kaçta okunacak? 15 Temmuz 2022'de sela verilecek mi? 15 Temmuz'da sela ne zaman okunacak?

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçti. 15 Temmuz şehirlerini ve gazilerini anmak ve Demokrasi ve Milli Beraberlik ruhunu diri tutmak adında yurdun dört bir yanında programlar düzenleniyor. “15 Temmuz 2022'de sela okunacak mı?” sorusu da merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Bilindiği üzere darbe girişiminin olduğu gece bütün minarelerden sela okunmuştu. Peki, 15 Temmuz'da sela saat kaçta okunacak? Bu gece sela okunacak mı?

240'tan fazla kişinin şehit olduğu 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. 15 Temmuz gecesi binlerce camiden okunan selalar nedeniyle demokrasi ve milli beraberlik ruhu yeniden yaşatılacak. Demokrasinin tüm dünyaya örnek teşkil ettiği 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü olarak ilan edildi. Yurdun dört bir yanında bu gece ahirete göçen şehitler ve yaralanan gaziler için dualar okunacak. Peki, 15 Temmuz selası kaçta okunacak? 15 Temmuz 2022'de sela verilecek mi?

15 TEMMUZ 2022'DE SELA VERİLECEK Mİ?

15 Temmuz 2022 Cuma günü 81 ilde camilerden sela verilecek. Okunan selalarla beraber 15 Temmuz gecesi gazi olan ve şehit düşen kişiler anılacak.

15 TEMMUZ SELASI KAÇTA OKUNACAK?

15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan yani cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece saat 00:13'te 81 ilde tüm camilerden sela okunacak.

"BU GECE SAAT 00.13'TE TÜM CAMİLERDEN OKUNACAK SELALARLA 15 TEMMUZ'U ANACAĞIZ"

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamada bulundu. Erbaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6'ncı yıl dönümünde saat 00.13'te aynı anda tüm camilerden sela okunacağını söyledi. Erbaş, "Bizim milletimiz şehitliği ve gaziliği her an hayatının bir parçası olarak küçüklüğünden itibaren böyle büyütülen bir millet. İnşallah bu ruhu neslimize de taşıyacağız. Bir millet şehitliği ve gaziliği hayatının bir parçası olarak görür, hazmeder ve bununla yaşarsa o millet Allah'ın izniyle hiçbir zaman düşmez. İşte sizlerin sayesinde düşmedi. O gece saat 00.13'te ülkemizin 90 bin camisinden yükselen selalar vatan hainlerini, işgal güçlerini püskürtme noktasında en büyük vasıta oldu. Bu gece de inşallah saat 00.13'te ülkemizin bütün camilerinde selalarla yeniden o günü, o geceyi hatırlayacak ve anacağız" cümlelerine yer verdi.

15 Temmuz Gazi ve Şehitleri Köşesi'nde 15 Temmuz'da şehit düşen ve gazi olan Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin hatıraları yaşatılacak.