13.8 milyon emeklinin kazanç haftası! Ocak 2023 zammı ile refah payı + ek zam müjdesi! En düşük emekli maaşında rakamlar...

Emekli memurun kazanç haftası başlıyor. Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Ocak 2023 zammı ile emekli memurun maaşlarına yansıyacak zam oranı netleşiyor. Her 6 ayda bir Temmuz ve Ocak ayında enflasyon rakamlarına göre zamlar yapılıyor. Temmuz ayında emeklilere yüzde 42,35'lik zam artışı yapılmıştı. 3 Ocak'ta açıklanacak Aralık ayı enflasyon verileriyle beraber emekli memurun yüzü gülecek. Sosyal refah payı ve ek zam müjdesinin de kapıda olduğu öngörülüyor.

Emekli memura yeni maaşlar kapıda! Yılda iki kez zam alan memur ve memur emeklisi vatandaşlar, heyecanla yeni yapılacak zam oranlarını bekliyor. Türkiye İstatistik kurumu, Aralık ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Böylelikle memur ve memur emeklisinin 6 aylık maaşları kesinleşecek. Temmuz ayında emekli memurun maaşına 42,35'lik zam artışı sağlanmıştı. Böylelikle en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'ye kadar çıkmıştı!

5 AYLIK ARTIŞ ORAN YÜZDE 14 OLMUŞTU!

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında emekli maaşlarına zam gerçekleştiriliyor. Bu konuda en önemli kriter 6 aylık enflasyon oranı oluyor.

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek gelişmede SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı 5 aylık artış oranı yüzde 14,05 olarak netleşmişti. Ayrıca aralık ayında açıklanacak olan oluşacak yeni 6 aylık yeni enflasyon oranı ile Ocak maaşları da belli olacak. Yıl sonu enflasyon beklentilerine göre 20'lerin üzerinde bir 6 aylık oran ortaya çıkması bekleniyor. Böylelikle refah payı artışı olursa yüzde 30'luk bir artış bekleniyor.

Bu sebeple en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL'den yukarı çıkması söz konusu olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon beklentisini açıkladıktan sonra 6 aylık oran ortaya çıkacak.

MEMURA REFAH PAYI GELECEK Mİ?

Asgari ücretteki artış da göz önünde bulundurularak yüksek bir refah payıyla bahsettiğimiz verilerden daha yüksek maaş zammı yapılacağı öngörülmektedir.

MEMUR ZAMMI 3 OCAK 2022'DE BELLİ OLACAK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerini her ayın 3'ünde açıklıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının da 3 Ocak 2023 Salı günü açıklanması bekleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası memur maaşları için yapılacak zam oranı 2023 yılının ilk 6 ayı için belirlenecek.