Temmuz'da en düşük emekli maaşı... 13.4 milyon kişinin maaşı artacak! Noktası virgülüne hesaplanıyor!

13.4 milyon kişi emekli Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam tutarını bekliyor ve bu kapsamda da son dakika gelişmelerini takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümet olarak emeklileri enflasyonun etkisinden koruyacaklarını ifade etmişti. Bu yıl Kurban Bayramı 9-12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Emekliler ise ikramiye ve maaş zammıyla iki ödeme birden alacak.

13.4 milyon kişinin maaşı artacak! Noktası virgülüne hesaplanıyor! Temmuz'da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusu gündemde yerini aldı. Temmuz ayına artık kısa bir zaman kala milyonlarca kişi uzmanlar tarafından yapılan hesaplamaları takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hükümetin, çalışanları ve emeklileri enflasyondan koruyacak çalışmalarının olduğunu açıklamıştı. Öte yandan Temmuz ayında hem ikramiye hem de maaş zammı alacak olan emekliler çifte kazanç elde edecek.

TEMMUZ ZAMMI İÇİN GERİ SAYIM

Memur ve memur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 38'i aşması beklenirken, bu artış geniş bir kesimi etkileyecek.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emeklilerin 4 aylık enflasyon artış oranı yüzde 31,71 oldu. Kesin oran 4 Temmuz'da belli olacak.

Eğer beklentilere göre 38,5'luk 6 aylık enflasyon ve Ocak ayındaki gibi memur ve memur emeklisine yüzde 2,5'luk ek zam gerçekleşirse gerçekleşirse; memur zammı yüzde 38+2,5=40,5 olarak gerçekleşecek.

BAZI FORMÜLLER MASAYA GELİYOR

En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı Ocak 2022'de 1.000 TL artışla 1.500'den 2.500 TL'ye yükseldi. En düşük emekli maaşı Ocak ayındaki artışa benzer 3.500 TL'ye yükselebilir.

4 AYLIK ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Merkez Bankası'nın yaptığı ankete göre 6 aylık enflasyonun yüzde 34'ü geçeceği hesaplanmıştı.

TÜİK, Aralık ayında 686,95 olan TÜFE endeksinin Nisan ayı ile birlikte 904,79'a çıktığını açıkladı. Bu durumda 4 aylık enflasyon oranını yüzde 31,71 olarak kayıtlara geçti.

Sadece prim yeterli! 3 detay emeklilik tarihini öne çekiyor! Yaş şartı da aranmayacak!

5 dakikada paranızı çekebilirsiniz! ATM'ye uğrayan herkese... Emekliye 1.675-2.750 TL müjdesi!