12.1 milyon emekliye %22.81 zam kesin! Ek zam için düğmeye basılıyor! En düşük maaş işte böyle artacak!

Emekli ve memurlar yeni maaş zammını bekliyor. Emekli ve memurların örnek maaş hesaplamaları uzmanlar tarafından yapılmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bu hafta emekli maaşlarına ilişkin önemli bir açıklama geldi. Bir televizyon programına katılan Bakan Bilgin açıklamasında ''Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım'' dedi. 3 aylık enflasyon verisinin belli olmasıyla birlikte Temmuz ayının başında maaşlara yapılacak olan zam tutarı heyecanla bekleniyor.

12.1 milyon emekliye %22.81 zam kesin! Ek zam için düğmeye basılıyor. En düşük maaş işte böyle artacak. Emekli ve memur Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam tutarını bekliyor. İlk ipuçlarına göre üç aylık enflasyon verisi 22,81 oldu. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde 6 aylık enflasyon yüzde 34,60 olarak hesaplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu hafta yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşında artış yaşanacağını ifade etti. Öte yandan Bakan Bilgin, konuyla ilgili detayları 1 Mayıs Pazar günü açıklayacağını söylemişti.

"SÜRPRİZİMİZ OLACAK"

Bakan Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamasında "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" dedi. Son olarak geçtiğimiz aylarda Başkan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası 1.500 TL olan en düşük emeklilik maaşının yüzde 66 artışla 2.500 TL'ye yükseldiğini duyurmuştu.

MAAŞLAR ARTACAK

Maaşlar için ilk ipuçları da geliyor. Üç aylık enflasyon verisi yüzde 22,81 olarak görülüyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki sonuçlara göre 6 aylık enflasyon Yüzde 34,60 olarak hesaplandı.

YÜZDE 22.81 ZAM KESİN

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yılda iki kez maaş artışı yapılıyor. Bu artışlar enflasyon oranında gerçekleştiriliyor. Ocak ve Temmuz ayında yapılan maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alacaklar.

Mart ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte bu 6 aylık oranın yarısı belli olmuş oldu. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin üç aylık enflasyon artış oranı yüzde 22.81 olarak gerçekleşti. Şimdi üç aylık veri daha buna eklenecek. Bundan sonraki aylarda oranlar sıfır bile çıksa 22.81 oranı kesinleşti.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alacaklar. Ankete göre 6 aylık enflasyon hesabı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz'da yüzde 34,60 zam alacağını ortaya çıkardı.

Başvuru yapmaya gerek yok! En düşük 825 TL yatırılacak! 12.1 milyon kişiye bayram öncesi müjde!

Emekliye çifte sevinç yaşatacak gelişme! 5 gün sonra açıklığa kavuşacak! Tüm maaşlarda neredeyse...