100'er km arayla ciğerlerimiz yandı

Çanakkale ve Bursa'da bahçelerdeki otların temizlenmesi için yakılan ateş ormanlara sıçradı. Bilecik'te de benzer manzara vardı. 300 km'lik hat üstündeki alevler 18 saatte söndürüldü, yeşil alanlar küle döndü.

Çanakkale Bayramiç'e bağlı Toluklar Köyü'nde önceki gün bir kişinin bahçesindeki otları temizlemek için yaktığı ateş, ormana sıçradı. Gece etkili olan lodos nedeniyle alevler hızla yayıldı. Sabaha kadar süren söndürme çalışmaları netice verdi. Yangın 18 saat sonra kontrol altına alındı. Önceki gün Bursa Nilüfer'de Uludağ eteklerindeki ormanlık alanlardan da alevler yükseldi. 3 ayrı noktada çıkan yangının söndürülmesi için itfaiye ve orman işçileri seferber oldu. Rüzgârın şiddetiyle ormanlık alana yayılan yangın 17 buçuk saatte söndürüldü. 60 hektar alan zarar gördü. Yangına yine bahçesindeki otları yakan bir kişinin sebep olduğu öğrenildi. Bir orman yangını da Bilecik Abuşlar mevkiinde çıktı. Alevler saatler süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

İLK SAHUR YANGIN ORTASINDA

Bayramiç'teki orman işçileri, ramazan ayının ilk sahurunu söndürme çalışmalarının ortasında yaptı. Türk Kızılay'ı tarafından dağıtılan kumanyaları yiyen personel, sabaha kadar alevlerle mücadele etti.