İstanbul'da kamuda idari izin yapıldı mı? 11 Mart idari izin var mı?

İstanbul'da ocak ayı sonunda yaşanan etkili kar yağışı sonrası güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personeller izinli sayılmışlardı. Uyarın arka arkaya geldiği İstanbul'da yeni kar yağışı sonrası idari izin kararı alınıp alınmadığı araştırılıyor. Peki, 11 Mart idari izin var mı? İstanbul'da kamuda idari izin yapıldı mı?

İstanbul'da bu gece karla karışık yağmur, yarından itibaren ise yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde sulu kar yağışı başladı. Geçtiğimiz aydan daha yoğun olması beklenen kar yağışı sonrası kamuda idari izin kararı alınıp alınmadığı merak konusu oldu. Peki, 10 Mart idari izin var mı? İstanbul'da kamuda idari izin yapıldı mı?

11 MART İDARİ İZİN VAR MI?

Vali Yerlikaya: Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 11 Mart 2022 Cuma günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

10 MART İDARİ İZİN VAR MI?

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hasdal Yerleşkesi'nde, "Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda ilçe kaymakamları, belediye başkanları, bölge ve il müdürleri de yer aldı. Beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirlerin değerlendirildiği toplantıdan, ortak koordinasyon ve birlikte mücadele kararı çıktı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından kar tatiline ilişkin açıklamalardan bulundu. Buna göre;

Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

VALİ YERLİKAYA UYARDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kıymetli hemşehrilerim Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İstanbul'da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur. Perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklenmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olalım" ifadelerini kullandı.

10 Mart okullar tatil mi? İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Son dakika kar tatili açıklamaları...