Yeni Evim konut kredisi! 1 milyon TL, 2 milyon TL, 3 milyon TL, 4 milyon TL, 5 milyon TL 180 ay 15 yıl vade ile hesaplama!

1 milyon TL, 2 milyon TL, 3 milyon TL, 4 milyon TL, 5 milyon TL 180 ay 15 yıl vade ile hesaplama erkanı vatandaşlar yoğun olarak araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından detaylar belli oldu. Orta Gelirliye Konut kampayasında en dikkat çeken açıklama ise bölgedeki illerde ikamet şartı aranmaması oldu.

Milyonların merakla beklediği Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın detayları açıklandı. 0,69'dan başlayan faiz oranlarıyla azami 5 yıl vade sağlanacak. 1 milyon TL, 2 milyon TL, 3 milyon TL, 4 milyon TL, 5 milyon TL 180 ay 15 yıl vade ile hesaplama yapacak olanlar yoğun olarak araştırmalarına devam ediyor. İşte merak edilen detaylar...

0,69 FAİZ ORANI İLE ÖRNEK KREDİ HESAPLAMA

Kredi Tutarı: 1.000.000,00 TL

Faiz Oranı: %0,69

Taksit Sayısı: 180 ay

Taksit Tutarı: Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek.

YENİ EVİM KONUT KREDİSİ BİLGİLERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte çalışarak, gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel seyri açısından ülkemizi 3 bölgede ele aldık.

Programımız kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlenmiştir.

Bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız tarafından sağlanacak finansman tutarları, 1. bölge olan İstanbul'da en çok 5 milyon TL, 2. bölgedeki illerimizde en çok 3 milyon TL, 3. bölgedeki illerimiz için ise en çok 2 milyon TL'dir.

0.69 konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 180 ay 15 yıl vade ile konut kredisi başvuru tarihi 2023!

Programımız kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlara yöneliktir. Programdan yararlanabilmek için hanehalkı toplam gelirini dikkate almaktayız. Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir.

Ayrıca, 1. Bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerimizde konut almak isteyen vatandaşımızın, son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacaktır.

Bölgedeki illerimizdeyse ikamet şartı aranmayacaktır. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacaktır. Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir.

Azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kar payı oranları %0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacaktır.

Bir süredir üzerinde çalışılan "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"nda sona gelindi.