1 milyon çiftle düğün sektörü canlanacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yaz düğün sezonunun hareketli geçmesini beklediklerini söyledi.

Ramazan'ın bitmesiyle düğün sezonunun canlanmaya başlayacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Salgın başından bu yana çoğu sektörde durulmalar yaşandı. Organizasyonların ertelenmesi, daha kısıtlı organizasyonların yapılması gibi sebeplerden düğün sektöründe müşteri kayıpları bir hayli arttı. Esnafımız olumsuz etkilendi" ifadelerini kullandı.

200 BİN TL'YE ÇIKIYOR

Palandöken, 2020'de 488 bin 335 çiftin evlendiğini, bu sayının 2021'de yüzde 15 artarak 561 bin 710 olarak kayıtlara geçtiğini aktardı. Bu yıl söz konusu sayının 2 katına çıkacağını öngördüklerine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: "1 milyona yakın çiftimiz bu yaz düğün yapacak ancak fiyat artışları, bütçeleri kısıtlıyor. Günümüz koşullarında ortalama bir düğünün maliyeti, beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına toplamda 150-200 bin lira gibi seviyelere çıkıyor. Bu durum çiftlerimizi düğünden vazgeçirip, sadece nikah düşüncesine sokuyor. Hem evlenecek çiftlere hem de esnafa fayda sağlaması için devletimiz yeni paketler sunmalı. Bankalar da cüzi faizli ihtiyaç kredileri sunarak vade süresini uzun tutmalı."