1 milyar dolarlık iş hacmi

HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, sektörün yoğun katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük buluşmaları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, sektörün yoğun katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "HOMETEX, sektörün güçbirliğinin eseri. Bu fuarın en büyük özelliği birlik ve beraberliğimiz. İstanbul, Ankara, Denizli, Bursa, Adana, Gaziantep başta olmak üzere sektörümüzün tüm aktörleri bir araya gelerek bu fuarı gerçekleştirdik. Üretmek tek başına yetmiyor. Bunu pazarlamak lazım. Fuarlar da bu anlamda çok önemli" ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE MARKA GELDİ

Açıklamaya göre, yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla düzenlenen HOMETEX kapsamında gerçekleştirilecek alım heyetleri de firmalara yeni ihracat ve işbirliği imkanları sunuyor. Fransa, İtalya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, İspanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcıların geleceği fuarda, beş gün boyunca toplamda 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

ÜRÜNLERİ İNCELEDİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açan HOMETEX'i gezerek, firmaların stantlarını inceledi.

TÜRKİYE ÜRETİM GÜCÜYLE AYAKTA

Açılışa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, Türkiye'nin üretim zenginliğini görmek ve üretim gücünü hissetmek HOMETEX'i gezmenin yeterli olacağını belirterek, şöyle konuştu: "Tekstil bizim çok güçlü olduğumuz bir sektör. Yüzyıllardır böyle oldu. Şimdi Türkiye yeniden gücünü toparlıyor. Türkiye üretim gücüyle ayakta duruyor."